Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008

25/1/08: Καλύπτει μέχρι νεωτέρας η ΝΔ τον βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο

Ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης κάλυψε, υπό την επιφύλαξη να μην προκύψουν καινούργια στοιχεία, τον βουλευτή του κόμματος Κώστα Κουκοδήμο, μετά την επιστολή του τελευταίου με την οποία παρέχει εξηγήσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ και αρνείται κατηγορηματικά ότι πρότεινε οποιαδήποτε συναλλαγή.
Στην ιδιόχειρη επιστολή του, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2008, ο κ. Κουκοδήμος αναφέρεται στην επίσκεψή του στο σπίτι του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, σημειώνοντας ότι η οποιαδήποτε αναφορά του σε πρόσωπα και καταστάσεις απηχούσε την προσωπική του άποψη, και τονίζοντας ότι δεν προκύπτει «ούτε καν υποψία για άμεσο ή έμμεσο επηρεασμό μου από τρίτα πρόσωπα και βεβαίως δεν πρότεινα κανενός είδους συναλλαγή».
Από την πλευρά του ο κ. Τραγάκης, ανέφερε ότι μετά τις προφορικές εξηγήσεις του κ. Κουκοδήμου την Τετάρτη και την επιστολή της Πέμπτης, στις οποίες «επέμεινε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρότεινε οποιαδήποτε συναλλαγή» αναφέρει: «Δεν μπορώ παρά να αποδεχθώ ως αξιόπιστο το λόγο ενός μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκτός αν προκύψουν άλλα στοιχεία που να αναιρούν τα όσα μου είπε ο Βουλευτής, τόσο προφορικά όσο και γραπτά.»
Η επιστολή
«Τις τελευταίες μέρες έχει εμπλακεί το όνομά μου σε μία ιστορία χωρίς αρχή και τέλος. Επειδή πάντα μιλάω με ειλικρίνεια, κοιτάω τον κόσμο και τους φίλους στα μάτια και λέω την αλήθεια, σας αναφέρω τα εξής:
»Όταν πριν από μερικές μέρες, επισκέφθηκα το σπίτι του κ. Τριανταφυλλόπουλου, στα πλαίσια της φιλικής μας σχέσης, συζητήσαμε διάφορα θέματα της κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.
»Επικαλούμενος τη μαρτυρία του κ. Τριανταφυλλόπουλου, επιθυμώ να τονίσω για μια ακόμη φορά, ρητά και κατηγορηματικά πως καμία απολύτως σχέση και ανάμειξη έχω, με όσα τις τελευταίες μέρες με συνδέουν ή επιχειρούν να με συνδέσουν με πράξεις και συμπεριφορές ξένες προς το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τον μέχρι σήμερα βίο μου.
»Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τη συζήτηση, η οποιαδήποτε αναφορά μου σε πρόσωπα και καταστάσεις, απηχούσε την προσωπική μου και μόνο άποψη και το προσωπικό μου ενδιαφέρον, για τον επί χρόνια φίλο μου κ. Τριανταφυλλόπουλο, χωρίς βεβαίως να προκύπτει ούτε καν υποψία για άμεσο ή έμμεσο επηρεασμό μου από τρίτα πρόσωπα και βεβαίως δεν πρότεινα ποτέ κανενός είδους συναλλαγή.
»Παραμένω πιστός στις αρχές της ΝΔ και σας διαβεβαιώ ότι υπηρετώ με τιμιότητα και ήθος το βουλευτικό αξίωμα» καταλήγει η επιστολή, την οποία απέστειλε στο γραφείο του γγ της ΚΟ της ΝΔ στις 9 το βράδυ της Πέμπτης.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=867178&lngDtrID=244

1 σχόλιο:

Σπίθας είπε...

Θά τον καλύψουν , θα δείς..