Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

24/1/08: Όλοι οι Παναθηναϊκοί μαζί είναι πιο ισχυροί από τον Αμπράμοβιτς, δηλώνει ο Βγενόπουλος

«Όλοι οι Παναθηναϊκοί μαζί είναι πιο ισχυροί από τον Αμπράμοβιτς» ήταν η δήλωση που σίγουρα ξεχώρισε από την συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης, Ανδρέα Βγενόπουλου στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, ανοίγοντας για πτώτη φορά τα χαρτιά του.
Στο πάνελ τον συνόδευσαν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι, ενώ οι αιχμές για την οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν έλειψαν. «Μας πίκραναν...» είπε ο κ. Βγενόπουλος, ενώ τόνισε ότι εξέχοντα ρόλο θα έχουν οικογένειες Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου. «Θα υπάρχουν και πάθος και χρήματα. Απαιτούμε συνεργασία. Τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει».
Μάλιστα αποκαλύφθηκαν και τα υπόλοιπα δέκα ονόματα επιχειρηματιών, που δεν είχαν πρόβλημα να δημοσιοποιηθεί η ταυτότητα τους και συμμετέχουν στην ΠΕΚ. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βγενόπουλος, πρόκειται για τους: Γιάννη Αγγελάκη, Γιάννη Αλαφούζο, Θεόδωρο Βενιάμη, Λεωνίδα Ευγενίδη, Πάνο Μπήτσο, Γιώργο Νίκα, Γιάννη Ξυλά, Γιάννη Πατέρα, Στέφανο Δ.Πατέρα και Αδαμάντιο Πολέμη.Αρχικά υπήρχαν ακόμα έντεκα αλλά δεν θέλησαν να γίνουν γνωστοί, ενώ όπως τόνισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος πλέον οι επιχειρηματίες που θέλουν να συμμετάσχουν έχουν γίνει 80.«Με προσωπικό και επιχειρηματικό κόστος ανέλαβα να βγω μπροστά. Κάποιος έπρεπε να το κάνει τα δάχτυλα έδειξαν εμένα» είπε στη συνέχεια, ενώ αποκάλυψε ότι στις 15 Ιανουαρίου ενημέρωσε εκπρόσωπο του Γιάννη Βαρδινογιάννη, για τη δημιουργία της ΠΕΚ «γιατί δεν πάει άλλο». Στη συνέχεια όμως υποστήριξε ότι προσπάθησε να συνομιλήσει με τον ίδιο αλλά δεν του απάντησε στην τηλεφωνική κλήση του. «Τι ωραία που θα ήταν να ήταν σήμερα εδώ. Δεν έγινε»...Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον από τη Marfin και τη MIG. «Ποτέ δεν βγάζεις λεφτά από το παιδί σου» είπε χαρακτηριστικά.
Tέλος χαρακτήρισε «καραγκιζιλίκια» το γεγονός ότι θα γίνουν ξεχωριστές εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Παναθηναϊκού.
Αναλυτικά ο κύριος Βγενόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως θα καταθέσει 5 προτάσεις για ενότητα και συμμετοχή φιλάθλων και παλιών αθλητών.«1) Ο ΠΑΟ πρέπει να ανοίξει τις πόρτες για να εγγραφούν μέλη.
2) Η ΠΑΕ και η ΚΑΕ να δεχθούν συμμετοχή των μελών στα συμβούλια για να αποφασίζουν για όλα τα σοβαρά θέματα. Οι ανώνυμες εταιρίες έχουν shareholders και stakeholders. Ειδικά στις αθλητικές εταιρίες οι stakeholders έχουν τον αποφασιστικό ρόλο. Εδώ είναι 2.000.000 φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που δεν είναι δυνατόν να αγνοούνται από τους shareholders.
3) H ΠΑΕ ΠΑΟ να έχει τεχνική επιτροπή από παλαιούς παίκτες του Παναθηναϊκού. Όλες οι τεχνικές θέσεις πρέπει να επανδρώνονται απο παλιούς παίκτες ή φιλάθλους της ομάδας. Αν κάνουν πέντε μεταγραφές και αποδειχτούν οι τέσσερις λάθος και η μία μέτρια, θα πρέπει να τους απολύσουμε.
4) Αν υπάρχει υστέρηση των εσόδων έναντι των απαραίτητων εξόδων, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα μέσο αντίστοιχης αύξησης των μετοχικών τους κεφαλαίων συμμετοχής και από άλλους ισχυρά οικονομικούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Αν για να έχουμε μία πρωταγωνίστρια ομάδα στην Ευρώπη, θα πρέπει να μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε χρήματα και εμείς οι άλλοι Παναθηναϊκοί. Όλοι μαζί οι Παναθηναϊκοί είμαστε πιο ισχυροί από τον Αμπράμοβιτς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που υπάρχουν, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μεταγραφές τις τάξεως των 30-40 εκατ. ευρώ για να έχουμε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό που πρέπει να γίνει, πρέπει να το κάνουμε.
5) Παναθηναϊκός χωρίς Θύρα 13 δεν υπάρχει! Η ιστορία και η παράδοση επιβάλλουν συσπείρωση φιλάθλων με επίκεντρο την Θύρα 13. Είναι απίστευτο να παίζει ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο και να είναι άδεια η Θύρα 13. Επίσης με την ίδια λογική δεν υπάρχει Παναθηναϊκός με Θύρα 13 που βρίζει. Μαζί με την ομάδα στις χαρές και τις λύπες.Η αφορμή«Εμείς ξέρουμε πως τα γραπτά μένουν. Στο πρώτο δελτίο Τύπου εξηγούμε τους λόγους. Να μου επιτρέψετε μία μικρή προσωπική αναφορά, παρόλο που είμαι μόνο προσωρινά η κορυφή του παγόβουνου. Γιατί εγώ; Όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού θέλαμε να το κάνουμε. Αυτή η προσωπική μου έκθεση γίνεται με μεγάλο προσωπικό και επιχειρηματικό κόστος. Κάποιος έπρεπε να το κάνει. Τα δάχτυλα έδειξαν εμένα. Πριν λίγο καιρό μας έλεγαν κάντε κάτι, τώρα μας έλεγαν ‘δεν ντρέπεστε, γιατί δεν το κάνετε;’. Κανείς δεν θέλει να πικράνει μία τόσο δυνατή οικογένεια όπως η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δεν γινόταν διαφορετικά. Έχουμε υποχρέωση στον Απόστολο Νικολαΐδη, στον Λουκά Πανουργιά, στον παππού μου και τον Μίμη Δομάζο. Δεν γινόταν αλλιώς, έπρεπε να γίνει.
Ορισμένοι λένε πως η ανάμειξή μου είναι αντίθετη με τις δηλώσεις που έκανα στο ‘Παναθηναϊκό Τριφύλλι’. Ουδέν ψευδέστερον αυτού. Είπα καλά λόγια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Τον θαυμάζω για την ψυχραιμία που έχει να ανέχεται την παράγκα τόσα χρόνια και επειδή δέχεται το opportunity cost. Εγώ αυτό το πράγμα δεν θα μπορούσα να το κάνω και δεν θα το κάνω».
Γιατί μετά το 4-0«Ναι, ήταν προαποφασισμένο και είχαν ειδοποιηθεί οι συνεργάτες. Σειρά από συναισθηματικά στοιχεία έπαιξαν ρόλο. Επτά χιλιάδες φίλοι του Άρη πήγαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τον Αμορόζο και εμείς παίζαμε σε άδεια Λεωφόρο. Χάσαμε 4-0 φορώντας κάποιες φανέλες, που τις φορούσαν οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, όπως ο Ανδρέου που αγωνιζόταν ματωμένος. Κατεβήκαμε με αυτές τις φανέλες στο Καραϊσκάκη. Αν είχαμε κατέβει με τις λαχανί φανέλες-έμπνευση ενός φωστήρα-ίσως να μην μας πείραζε τόσο. Και τρίτον ήταν οι δηλώσεις του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος για μία ακόμη φορά απαξίωνε την ένδοξη ιστορία μας. Αποφασίσαμε να το κάνουμε μετά από ολονύκτιες διαβουλεύσεις. Αντί να έχουμε την επόμενη μέρα τη ντροπή, θα έχουμε την ελπίδα. Γι’αυτό επιμένω πως βοήθησε η κίνηση αυτή.
Έχω ακούσει ότι πικράθηκε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επειδή βγήκαμε εκείνη την ημέρα. Με πίκρανε κι αυτός, όπως και 2.000.000 φιλάθλους. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις πίκρες μας και να συνεργαστούμε για το καλό του Παναθηναϊκού.
Ποτέ δεν βγάζεις λεφτά από το παιδί σου. Δεν θα το έκανα ποτέ. Όλα αυτά περί επιρροών στις κυβερνήσεις με τις ομάδες είναι ξεπερασμένα. Μακριά από εμάς είναι αυτό.
Θα ήταν άδικο για την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που για 30 χρόνια στήριξε το σύλλογο, να εμφανιζόταν κάποιος από το πουθενά και να ήθελε την ΠΑΕ. Κανείς σωστός άνθρωπος δεν θα το έκανε αυτό και δεν το κάνουμε κι εμείς.
Δεν ισχυριζόμαστε πως έχουμε την τέλεια λύση. Αν υπάρξει κάποια άλλη πρόταση ή παραλλαγή της δικής μας πρότασης, είμαστε έτοιμοι να τη συζητήσουμε. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Αν υπάρχουν άλλες προτάσεις, να τις ακούσουμε και αν πειστούμε πως μπορούμε να πετύχουμε τα οράματά μας και διαφορετικά, γιατί όχι; Εμείς δεν έχουμε διάθεση ανάμειξης αν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση στο σημερινό τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει». Είναι προσωρινό;«Σκοπός της ΠΕΚ είναι να παραμείνει πάντα θεματοφύλακας για τη διατήρηση της ενότητας για την επίτευξη του Παναθηναϊκού οράματος. Δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης αν τα πράγματα βελτιωθούν. Όμως είμαστε και θα είμαστε Παναθηναϊκοί μέχρι να πεθάνουμε. Κάνω έκκληση στην ίδια οικογένεια Βαρδινογιάννη να ανοίξουν τα σύνορα σε ανθρώπους που έχουν την άνεση και τη δυνατότητα να βοηθήσουν. Η ΠΕΚ έχει μεγάλους οικονομικούς παράγοντες. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να τα βρούμε. Συγχαρητήρια στον Ανδρέα Βγενόπουλο για την κίνησή του. Θέλω να πιστεύω πως η σπορά που έκανε θα αποφέρει καρπούς.
Έχω κάνει πρόταση δύο φορές προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για να υπάρξει πολυμετοχικότητα, ουδέποτε έκανα πρόταση για εξαγορά της ΠΑΕ. Αν δεν ξέρεις τι πωλείται και να ήθελες να το αγοράσεις, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία να αναλάβω οποιαδήποτε θέση στην ΠΑΕ ή στην ΚΑΕ. Θεωρώ τον εαυτό μου φίλαθλο και σαν φίλαθλοι θέλουμε μόνο να βοηθήσουμε». Οι ερωτήσεις:Αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πωλείτο, θα δείχνατε ενδιαφέρον;
«Δεν απαντώ σε υποθετικά ερωτήματα. Η πρότασή μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Δεν πιστεύω πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη θέλει να εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό. Δεν επιθυμούμε να φύγουν οι Βαρδινογιάννηδες από τον Παναθηναϊκό. Αν ήθελε όμως, η απάντηση είναι προφανής».
Πώς μπορεί να γίνει πράξη η ιδέα αυτή του πολυμετοχικού;
«Για όλα τα λειτουργικά προβλήματα υπάρχουν λύσεις. Πώς δούλεψε το μοντέλο της ΑΕΚ, που ήρθε δύο χρόνια δεύτερη και φέτος είναι πρώτη; Ένα είναι γεγονός: πως δεν είναι δυνατόν να μας απαγορεύουν να βοηθήσουν. Αν δεν τους αρέσει η δική μας πρόταση, ας μας πουν έναν άλλο τρόπο να βοηθήσουμε. Η εφαρμογή των προτάσεων θα κριθεί από αυτούς στους οποίους ανήκει ο Παναθηναϊκό, δηλαδή τους φιλάθλους τους».
Αν απορριφθεί η πρόταση της ΠΕΚ;
«Είναι αδιανόητο η πρότασή μας που αναγνωρίζει την προσφορά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, και ζητά τη δυνατότητα προσφοράς, να αγνοηθεί. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη. Είμαστε εδώ».
Έχετε κάνει γνωστά τα σχέδια στην ΠΑΕ; «Οχι, δεν την έχω κάνει γνωστή. Προσπάθησα να επικοινωνήσω αλλά δεν μου γύρισε το τηλέφωνο γιατί μάλλον ήταν πικραμένος από την κίνησή μας.Θα ηθελα να του μιλήσω και θα ηταν χρήσιμο να ήταν εδώ. Τι ωραία που θα ήταν να ήταν και αυτος εδω. Γιάννη, θεωρεις οτι σε πίκρανα αλλά με πικρανες και εσύ».
Σας καλύπτει η πρόταση για το γήπεδο;
Δεν γνωρίζω τίποτα για το γήπεδο. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν μπορούμε να παίζουμε σε 6.000 κόσμο. Δεν μπορεί να μην έχει ο Παναθηναϊκός δικό του γήπεδο.
Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι
Παύλος Γιαννακόπουλος: «Είναι απαράδεκτο για όλους να είναι ο ΠΑΟ σ΄αυτή την κατάσταση, να είναι ουραγός και όχι πρωταθλητής. Δεν μπορεί να είσαι Παναθηναϊκος και να ντρέπεσαι να το πεις, δεν μπορεί τα παιδάκια στο σχολείο να ντρέπονται. Εμείς θα βοηβθήσουμε και Οικονομικά και ηθικά. Αυτό που χρειάζεται είναι αγάπη και συσπείρωση. Δεν είναι δυνατόν να είναι ο ΠΑΟ σ' αυτη την κατάσταση. Θα τους συμπαρασταθούμε είτε είναι η ΠΕΚ είτε είναι η ΠΑΕ, για να γίνει ο ΠΑΟ μεγάλος και τρανός όπως ήταν παλιά». Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Βγενόπουλου για αυτή την κίνηση και τις προτάσεις που έκανε. Έπρεπε κάποιος να κάνει την κίνηση και ο Βγενόπουλος την έκανε. Δέκα χρόνια δεν έχει καμία επιτυχία. Ήρθε ο Ανδρέας και δύο εκατ. καρδιές που συμπαραστέκονται σε αυτή την κίνηση για να βοηθήσουμε ο Παναθηναϊκός να ξαναβρεί το δρόμο του για να είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα και πρωταγωνιστής στην Ευρώπη».
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

Τdi είπε...

Αυτός έχει βαλθεί να γίνει ο μεγαλύτερος showman της Ελλάδος..Όχι manager..