Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

26/9/07: Ο Ζαγοράκης προειδοποίησε ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία εντός μιας εβδομάδας

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να παραδώσει την εταιρία στον ΑΣ εξέφρασε ο Θοδωρής Ζαγοράκης Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων. Αιτία ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Βασίλη Παγώνη στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Προκλήθηκε ένταση και η ΓΣ διεκόπη...
Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρητικά θα είχε διάρκεια λιγότερη της μίας ώρας, ενώ λαμβάνονταν ως δεδομένο ότι θα ψηφιστούν όλα τα αιτήματα της προσωρινής διοίκησης, καθότι είχαν επιτευχθεί συμφωνίες με τον Βασίλη Παγώνη. Αποδείχθηκε όμως ότι ο νυν μεγαλομέτοχος της εταιρίας δεν είναι διατεθειμένος να αποσύρει τα πολλά εμπόδια που ύψωσε στη διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη. Παρόντες ήταν μέτοχοι εκπρόσωποι του 93% του μετοχικού κεφαλαίου και αποφασίστηκε το μέγεθος της αύξησης καταλήγοντας - έπειτα από συζητήσεις - στο ποσό των 9,3 εκατομμυρίων ευρώ. Όταν έφθασε η στιγμή να ψηφίσουν οι μέτοχοι υπέρ της εκ του Νόμου αύξησης του κεφαλαίου, ο κ. Αποστολάς (νομικός εκπρόσωπος του Βασίλη Παγώνη) έθεσε έναν όρο για να ψηφίσει υπέρ της αύξησης. Ζήτησε σε περίπτωση που δεν καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 9,3 εκατομμύρια ευρώ (κάτι που φαντάζει ως πιο πιθανό), να επιστραφούν τα χρήματα σε αυτούς που πήραν μέρος στην αύξηση και να κριθεί άκυρη.Κατόπιν τούτου υπήρξαν αντιδράσεις, καθώς στη συνάντηση που είχε προηγηθεί μεταξύ του Θοδωρή Ζαγοράκη με τον Βασίλη Παγώνη, ο τελευταίος τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα ψηφίσει υπέρ της αύξησης χωρίς να προβάλλει όρους. Αυτό το κλίμα είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες, για αυτό και η συγκεκριμένη στάση εκνεύρισε τους παρευρισκόμενους που καταφέρθηκαν κατά του κ. Αποστολά. Ζήτησαν μάλιστα από τον τελευταίο να επικοινωνήσει άμεσα με τον Βασίλη Παγώνη.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε, αρνήθηκε να αποσύρει τον συγκεκριμένο όρο με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποσύρθηκαν σε σουίτα στο γήπεδο της Τούμπας, προκειμένου να συζητήσουν και να χαράξουν μια τακτική.
Αφού ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποκάλυψε τις προθέσεις του.
«Υπό αυτές τις συνθήκες είμαι υποχρεωμένος να υποβάλλω την παραίτησή μου μέσα στην εβδομάδα και να παραδώσω τα κλειδιά της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη» είπε και αποχώρησε από το γήπεδο της Τούμπας. Μάταια οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη.Πλέον εξετάζεται κατά πόσο ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα κάνει πράξη τις προειδοποιήσεις του. Το βέβαιο είναι ότι ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου» είναι εκνευρισμένος από τη στάση του Βασίλη Παγώνη, γνωρίζοντας ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι εκ του Νόμου απαραίτητη. Προσπάθησε το τελευταίο διάστημα να πείσει τον Βασίλη Παγώνη ότι πρέπει να αλλάξει στάση. Παρότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ τον διαβεβαίωσε ότι θα το κάνει, έπραξε διαφορετικά. Η είδηση της πρόθεσης παραίτησης του Θοδωρή Ζαγοράκη κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη και η κατάσταση είναι έκρυθμη καθώς οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της ομάδας, αλλά και να στηρίξουν τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθένας ότι το κλίμα είναι βαρύ για τον Βασίλη Παγώνη, ο οποίος καταβάλλει προσπάθεια ώστε να διατηρηθεί το 38,5% των μετοχών στην κατοχή του.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: