Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

25/9/07: Ανακοινώθηκε ο Γιασικεβίτσιους από τον Παναθηναϊκό

Τα λόγια έγιναν πράξη και ο Σάρας Γιασικεβίτσιους ανήκει πλέον και επίσημα στον Παναθηναϊκό. Η «πράσινη» ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Λιθουανού σταρ, που αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη και να κάνει το ντεμπούτο του στο τουρνουά της Κύπρου που είναι προγραμματισμένο για τις 3-7 Οκτωβρίου.
Το συνολικό κόστος της μεταγραφής του «Σάρας» θα φτάσει τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και της εφορίας. Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε, καθώς το σήριαλ αποδέσμευσής του από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έλαβε τέλος με την αμοιβαία συμφωνία στο ποσό του buy out που υπολογίζεται περίπου στα 2 εκατ. δολάρια.
Οι Γουόριορς ήθελαν να ξεφορτωθούν το συμβόλαιο των 4 εκατ. δολαρίων για την επόμενη αγωνιστική σεζόν με τον Λιθουανό διεθνή και μετά από μήνες επαφών, οι δρόμοι τους χώρισαν επισήμως και οριστικά.
Η μεταγραφή του «Σάρας» στο «τριφύλλι» είναι η ακριβότερη στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Ο Λιθουανός σταρ, ο οποίος έχει κατακτήσει τρεις διαδοχικές φορές την Ευρωλίγκα (2003 Μπαρτσελόνα, 2004 Μακάμπι, 2005 Μακάμπι), πέρασε το καλοκαίρι του 2005 στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πλέον επιστρέφει για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στην διατήρηση των κεκτημένων σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι υπερπλήρεις σε όλες τις θέσεις και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς καλείται πλέον να αποφασίσει για το ποιος εκ των κοινοτικών ή ξένων που διαθέτει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ θα μείνει εκτός Α1.Οι «πράσινοι» διαθέτουν αυτή τη στιγμή επτά μη γηγενείς Ελληνες, κάτι που σημαίνει πως ένας εξ αυτών θα πρέπει να μείνει εκτός, αφού βάσει κανονισμών κάθε ομάδα δικαιούται να χρησιμοποιήσει μέχρι 6 μη γηγενείς παίκτες.
H ανακοίνωση:
«Η μεγαλύτερη μεταγραφή φέτος στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών στο Ελληνικό μπάσκετ, είναι γεγονός. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από δύο χρόνια απουσίας στο ΝΒΑ (Ιντιάνα και Γκόλντεν Στέιτ) για τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Η απόκτηση του Λιθουανού σούπερ σταρ οριστικοποιήθηκε και ο παίκτης θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη το απόγευμα (18.00) προκειμένου να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: