Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

27/9/07: Καταργείται από την 1η Ιανουαρίου 2008 η αυτοτελής φορολόγηση αμοιβών-εσόδων

Την κατάργηση από 1ης Ιανουαρίου 2008 της αυτοτελούς φορολόγησης των εισοδημάτων για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την Ημερησία, τα εισοδήματα (αμοιβές και επιδόματα) που φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστές 15% και 20% θα προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος από την εργασία του και συνολικά θα φορολογούνται με βάση τη φορολογική κλίμακα και με συντελεστέςαπό 27% έως και 40% (για τα εισοδήματα του 2008).
Ανάλογη ρύθμιση μελετά το υπουργείο και για τις παροχές που χορηγούνται σε νομάρχες, δημάρχους, ποδοσφαιριστές, καλαθοσφαιριστές και λοιπούς αθλητές, οι οποίες σήμερα φορολογούνται αυτοτελώς με 20%.
Στο στόχαστρο βρίσκονται μεταξύ άλλων:
1) Οι αμοιβές που αποκτούν οι ιπτάμενοι των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες φορολογούνται σήμερα αυτοτελώς με 15%.
2) Οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε υπαλλήλους δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών για εκτός έδρας δαπάνες υπηρεσιών που τους έχουν ανατεθεί.
3) Το 50% από τις αποζημιώσεις ΔΙΒΕΕΤ, ΔΕΤΕ και ΔΕΧΕ που λαμβάνουν οι εφοριακοί, οι δημοσιονομικοί, οι τελωνειακοί και οι χημικοί υπάλληλοι.
4) Τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται στους ποδοσφαιριστές, καθώς και στους άλλους αμειβόμενους αθλητές.
5) Τα ποσά που αντιστοιχούν στις πέραν των δύο κατά μήνα εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών ιατρών, των ειδικευόμενων ιατρών και των ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης του ΙΚΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: