Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

20/9/07:Κάλπες στις 11 Νοεμβρίου για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Σε συμβιβαστική λύση για τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα εκλογής προέδρου κατέληξε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη, μετά από μια θυελλώδη -κατά τις πληροφορίες- συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν ομοφώνως, στις 6-7 Οκτωβρίου θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο και εν συνεχεία θα συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη στις 3-4 Νοεμβρίου, όπου οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις και το όραμά τους για το ΠΑΣΟΚ. Οι κάλπες θα στηθούν στις 11 Νοεμβρίου.
Στο διάστημα που θα ακολουθήσει θα προγραμματισθεί και θα διογρανωθεί το τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ -πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση από πλευράς του Γ.Παπανδρέου ήταν να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο το πρώτο 10ήμερο Νοεμβρίου, εν συνεχεία να συγκληθεί Εθνική Συνδιάσκεψη και η εκλογή προέδρου του κόμματος να πραγματοποιηθεί το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου.
Από την πλευρά του, ο Ευ.Βενιζέλος είχε προτείνει τη διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου στο χρονικό διάστημα 10-12 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου στις 14 Οκτωβρίου.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης, το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία εκλογής προέδρου εισηγήθηκε στη συνεδρίαση ο γραμματέας του Κινήματος Ν.Αθανασάκης και έγινε ομοφώνως αποδεκτή από όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.
Αναλυτικά, οι διαδικασίες που αποφασίστηκαν, όπως ανακοίνωσε ο Γ.Ραγκούσης, είναι: «Κατ' αρχήν να συνεδριάσει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο, με σκοπό να συζητήσει επί της εισήγησης που θα ετοιμάσουν μέλη του οργάνου, εισήγηση σχετικά με τα αίτια της πρόσφατης εκλογικής επίδοσης του Κινήματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές.
»Δεύτερον, ότι στις 6 και 7 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, το οποίο με τη σειρά του θα συγκαλέσει την Εθνική Συνδιάσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Νοεμβρίου, για να έλθει η 11η Νοεμβρίου, όπου θα έχουμε την κορύφωση αυτής της συντεταγμένης και ενωμένης πορείας του Κινήματος με την εκλογή του προέδρου του Κινήματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
»Αμέσως, μετά το διάστημα που θα ακολουθήσει μετά την 11η Νοεμβρίου, θα προγραμματισθεί και θα οργανωθεί το τακτικό συνέδριο του Κινήματος, όπως αυτό προβλέπεται από το καταστατικό, που έχει ήδη ψηφιστεί».
Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκαν ότι όλα τα στελέχη του κόμματος ενωμένα και συντεταγμένα θα προχωρήσουν στις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου. Τονίστηκε, ακόμη, η ανάγκη να μετατραπεί η δύσκολη αυτή περίοδος για το Κίνημα σε ευκαιρία ανασυγκρότησης του κόμματος και υπογραμμίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να διαδραματίσει υπεύθυνα και συστηματικά το ρόλο που του ανέθεσε ο λαός.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: