Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

22/9/07: Επίσκεψη Καραμανλή σε πυρόπληκτες περιοχές Ηλείας

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ στη Νομαρχία Ηλείας προήδρευσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την αποκατάσταση και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδων, ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και οι δεκατρείς δήμαρχοι που οι δήμοι τους έχουν υποστεί ζημιές από τις φωτιές του Αυγούστου.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Καραμανλής αναχώρησε για την πόλη της Ζαχάρως, όπου και εκεί προήδρευσε σε σύσκεψη με θέμα την εφαρμογή των μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών.
Κατά την επίσκεψη στο Δημαρχείο Ζαχάρως ο Πρωθυπουργός δήλωσε:
«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στη Ζαχάρω, για να υπογραμμίσω ότι η πολιτεία είναι και θα συνεχίσει να είναι συνεχώς, διαρκώς παρούσα στις πληγείσες περιοχές, δίπλα στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται ακόμα. Ότι, όπως ακριβώς δεσμευθήκαμε, θα συνεχίσουμε να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για την επούλωση των πληγών, για την αποκατάσταση αλλά και την αναγέννηση της περιοχής.
Τα πρώτα μέτρα που πήραμε για την άμεση οικονομική στήριξη και την στέγαση εφαρμόζονται κανονικά. Τις πρώτες κρίσιμες μέρες, παρακάμψαμε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και κινηθήκαμε με εμπιστοσύνη στους πολίτες. Και με αυτή την αντίληψη θα συνεχίσουμε.
Είναι εθνική ανάγκη - και ως τέτοια την αντιμετωπίζω - να μείνουν οι άνθρωποι της περιφέρειας στον τόπο τους. Να συνεχίσουν να εργάζονται στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Αυτό λοιπόν που προέχει είναι η κατά το δυνατόν γρηγορότερη, ταχύτατη και πλήρης καταβολή των αποζημιώσεων, η ανασύσταση του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, η εξασφάλιση του εισοδήματός τους για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ξαναμπούν στην παραγωγή"
Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργου ήταν η Αρχαία Ολυμπία. Εκεί, ο Κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των αρχαιοτήτων στην Αρχαία Ολυμπία, και ότι το Μάρτιο, η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Πεκίνου θα γίνει σε περιβάλλον που θα ανταποκρίνεται θετικά στην ιστορία του τόπου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: