Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

17/9/07: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης λαμβάνει ο Κ.Καραμανλής

Μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ (έλαβε ποσοστό 41,8% και 152 έδρες), ο Κώστας Καραμανλής λαμβάνει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, το μεσημέρι της Δευτέρας.
Η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σύνθεση της νέας Βουλής. Όπως δήλωσε η κ. Μπενάκη, στη νέα Βουλή η ΝΔ θα έχει 152 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 102, το ΚΚΕ 22, ο ΣΥΡΙΖΑ 14 και ο ΛΑΟΣ 10 έδρες.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, η νέα κοινοβουλευτική περίοδος θα ξεκινήσει στις 26 Σεπτεμβρίου.
Σε λίγη ώρα, ο Κ.Καραμανλής θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, για να ζητήσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια.
Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη και η ορκωμοσία θα γίνει το πρωί της Τετάρτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι ανανεωμένο και πιθανότατα μικρότερο, σε σύγκριση με το σχήμα που προέκυψε από τις εκλογές του 2004.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα ενσωματωθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, το Αιγαίου στο Ναυτιλίας, ενώ η γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα μεταφερθεί στο υπουργείο Υγείας.
Η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο ενοποίησης του υπουργείου Μεταφορών με το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον διαχωρισμό των υπηρεσιών για το περιβάλλον σε αυτόνομο υπουργείο.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ.Καραμανλής προτίθεται να ανανεώσει την κυβέρνησή του σε πρόσωπα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: