Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

26/9/07: Ανέφικτο το 2008 για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Σε σχεδόν δύο χρόνια θα είναι έτοιμο το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Παρά την επιθυμία του τριφυλλιού να ολοκληρωθούν γρήγορα τα έργα και να προλάβει να γιορτάσει τα 100 από την ίδρυσή του στο νέο του σπίτι, οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται καθιστούν ανέφικτο τον στόχο που έχει τεθεί.
Ο πρόεδρος της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού, Θοδωρής Μπεχράκης, με δηλώσεις του στην «SportDay» ανέφερε ότι θα πρέπει να τεθεί ένα πιο ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα:
«Το να γίνει το γήπεδο το 2008 είναι ανέφικτο. Για αυτό πρέπει να θέσουμε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα. Στόχος είναι να παραδοθεί το γήπεδο στον Παναθηναϊκό για την αγωνιστική περίοδο 2009-10. Να είναι έτοιμο δηλαδή το έργο το καλοκαίρι του 2009. Παντού σε κάθε χώρα από την ιδέα κατασκευής ενός γηπέδου μέχρι να γίνει και να δοθεί για χρήση χρειάζονται σχεδόν πέντε χρόνια. Εμείς έχουμε τρέξει πάρα πολύ
».
Ο κ. Μπεχράκης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν: «Υπάρχουν οι μελέτες του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα έργα υποδομής. Τόσο η προκήρυξη, η μελέτη όσο και η ανάθεση απαιτούν πολύ χρόνο. Κάποιες διαδικασίες δεν γίνεται να ξεπεραστούν. Ο τεχνικός σύμβουλος κατόπιν θα πρέπει, όταν ολοκληρώνει ένα κομμάτι για το γήπεδο, άμεσα να το στέλνει στο ΥΠΕΧΩΔΕ για έγκριση ώστε να μη χάνεται χρόνος. Είναι πολλά, αλλά σημαντικά ζητήματα. Εδώ και καιρό έχουν γίνει επαφές με τους ιδιοκτήτες κάποιων μικρών επιχειρήσεων. Σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθούν οι δύο πλευρές για συναινετική απαλλοτρίωση, διότι, αν πάμε διαφορετικά και γίνονται συνέχεια ενστάσεις, θα χαθούν μήνες... Έχουμε ελάχιστες αντιρρήσεις προς το παρόν. Αν όλα πάνε καλά, σε 3-4 μήνες θα έχουμε σχεδόν ξεμπερδέψει με αυτό το θέμα. Επίσης, εκτός από το μεγάλο κτίριο της ΕΤΜΑ ο υπόλοιπος χώρος, σε ό,τι αφορά τις κατεδαφίσεις, έχει καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό».Στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο Παναθηναϊκό τη χρηματοδότηση του έργου, ο πρόεδρος της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού υποστήριξε ότι «...δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Εξαρτάται πώς θα είναι διαμορφωμένη η τελική πρόταση. Αν πάντως συμβεί κάτι τέτοιο το έργο ασφαλώς θα τρέξει πιο γρήγορα».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: