Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

25/9/07: Προκλητικοί κατά τον Ευ.Βενιζέλο οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο Ασφαλιστικό

Ο μετεκλογικός χειρισμός του Ασφαλιστικού από την κυβέρνηση είναι ο προκλητικότερος δυνατός, αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι οι συνεχείς κινδυνολογίες και απειλές προκαλούν αίσθηση ανασφάλειας στους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει την ψήφιση νόμων που θίγουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, διαβεβαίωσε.
«Οι συνεχείς κινδυνολογίες και απειλές προκαλούν αίσθηση ανασφάλειας στους πολίτες, προκαλούν κύμα πρόωρης συνταξιοδότησης και αυτό λειτουργεί εις βάρος και των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων» είπε.Σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι το Κίνημα «δεν θα αφήσει να ψηφιστούν νόμοι που θα θίγουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς να προσφέρουν μακροπρόθεσμη λύση στο ασφαλιστικό σύστημα».Αναφέρει επίσης ότι «εάν η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε θετικό να συνεισφέρει, εάν η κυβέρνηση αρκείται στο να τρομάζει την κοινωνία, τότε ας εγκαταλείψει αυτήν την προσπάθεια και ας υιοθετήσει το πλαίσιο που έχουμε παρουσιάσει εδώ και ενάμισι χρόνο στη Βουλή».
Τα κόμματα της Αριστεράς
«Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι. Τα νέα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα είναι ήδη προαποφασισμένα» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η κατεύθυνση της ΕΕ, που και η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί, σημαίνει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, με πολλούς τρόπους και με δήθεν κίνητρα, μείωση των συντάξεων, αύξηση των εισφορών, πλήρη καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των νέων εργαζομένων.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης τόνισε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά την ισχνή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, αξιοποιεί ως 'πολιτικό λαγό' τον πρόεδρο της δήθεν 'επιτροπής σοφών' κύριο Αναλυτή, για να προωθήσει την κατεδάφιση βασικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κυρίως των νέων εργαζομένων
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο λαϊκός ξεσηκωμός που θα προκαλέσουν αυτά τα μέτρα, αλλά και οι παρεμβάσεις στη Βουλή και στους δρόμους του ισχυροποιημένου ΣΥΡΙΖΑ, θα ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: