Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

27/9/07: Ισχυρή πλειοψηφία στην υποψηφιότητα Φ.Πετσάλνικου για τη θέση Δ' αντιπροέδρου

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή, η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων του Σώματος. Παρόντες ήταν 293 από τους 300 βουλευτές.
Πάντως τα βλέμματα, ήταν στραμμένα στην εκλογή Δ’ αντιπροέδρου της Βουλής και υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Πετσάλνικου μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ. Σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Πετσάλνικου, 258 ψήφισαν υπέρ του, 31 ψηφοδέλτια ήταν λευκά και 4 άκυρα.
Πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής, και υποψήφιος της ΝΔ εκλέχθηκε ο Γιώργος Σούρλας με 212 ψήφους και 81 λευκά ψηφοδέλτια. Β’ αντιπρόεδρος η Έλσα Παπαδημητρίου (ΝΔ), με 209 ψήφους, 81 λευκά ψηφοδέλτια και 3 άκυρα. Παράλληλα, Γ’ αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Αναστάσιος Νεράντζης με 209 ψήφους.
Ο κ. Πετσάλνικος απέσπασε το χρίσμα του Δ’ αντιπροέδρου ενώ η υποψήφια του ΚΚΕ Βαρβάρα Νικολαΐδου υπερψηφίστηκε για τη θέση της Ε’ αντιπροέδρου της Βουλής.
Κοσμήτορες
Στο αξίωμα του Κοσμήτορα εξελέγησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Δαηλάκης και Αρης Σταθάκης με 225 ψήφους και 68 λευκά ψηφοδέλτια. Επιπλέον, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δημαράς, απέσπασε 271 ψήφους.
Γραμματείς
Στο αξίωμα του Γραμματέα, εξελέγησαν οι βουλευτές της ΝΔ, Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Απόστολος Τζιτζικώστας, Όλγα Κεφαλογιάννη και Χρήστος Σταϊκούρας με 225 ψήφους και 68 λευκά ψηφοδέλτια.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης με 271 ψήφους και 32 λευκά ψηφοδέλτια, καθώς και η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη με 271 ψήφους και 32 λευκά ψηφοδέλτια. Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ
Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε την τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής, ώστε να εκπροσωπούνται στο Προεδρείο όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες.Επιπλέον, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, υπενθύμισε πως αντίστοιχη πρόταση έχει υποβάλλει το ίδιο στο παρελθόν και εξακολουθεί να εμμένει σε αυτήν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: