Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

28/9/07: Διαδικασίες εξπρές για τις συναλλαγές πολιτών - Δημοσίου εξετάζει η κυβέρνηση

ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ..ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

Το «μοντέλο της Ζαχάρως», όπου τα επιδόματα χορηγούνταν στους πυρόπληκτους με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης, επιχειρεί να επεκτείνει η κυβέρνηση σε όλες σχεδόν τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο. Στόχος είναι να χτυπηθεί η γραφειοκρατία, να περιοριστεί η διαφθορά και να μειωθούν τα διοικητικά βάρη, κυρίως για τις μικρές επιχειρήσεις.
Όπως αναφέρει την Παρασκευή η εφημερίδα Το Βήμα, εμπειρογνώμονες του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έχει πλέον την ευθύνη για την απλούστευση των διαδικασιών σε ολόκληρη τη Δημόσια Διοίκηση, επεξεργάζονται ήδη ρυθμίσεις που χαρακτηρίζονται «επαναστατικές» για τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο.
Κοινή συνισταμένη των ρυθμίσεων αυτών, οι οποίες θα λάβουν τη μορφή νομοσχεδίου, που θα έρθει στη Βουλή μέχρι το τέλος του 2007, είναι η παγίωση ενός συστήματος «αμοιβαίας εμπιστοσύνης» μεταξύ των πολιτών και των υπηρεσιών του Δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες θα υποχρεούνται να χορηγούν στους πολίτες τα αναγκαία πιστοποιητικά ή τις παντός είδους άδειες ή εγκριτικές αποφάσεις με την απλή προσκόμιση από τους τελευταίους υπεύθυνης δήλωσης, στην οποία θα βεβαιώνουν ότι πληρούν τους όρους που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι πολίτες δηλαδή θα εξυπηρετούνται με μία και μόνο υπογραφή, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της Ζαχάρως. Η δέσμευση αυτή θα συνοδεύεται από την υποχρέωσή τους να προσκομίζουν, με δική τους ευθύνη, όλα τα αναγκαία για τη χορήγηση της άδειας πιστοποιητικά εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Έτσι, για παράδειγμα, η άδεια για άσκηση επαγγέλματος, ανέγερση κατοικίας ή σύσταση εταιρείας θα χορηγείται αμέσως.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: