Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

20/9/07: Επεισόδιο σε βάρος του Ευ.Βενιζέλου

Προσήλθαν όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στη Χ.Τρικούπη, προκειμένου να ξεκινήσει η συνεδρίαση του οργάνου, για να αποφασισθεί η διαδικασία εκλογής του προέδρου μετά την ήττα στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Επεισόδιο κατά την άφιξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Χ.Τρικούπη, όταν άγνωστος του πέταξε ένα ποτήρι με καφέ.
Μετά το επεισόδιο ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στον τραμπουκισμό και στον Μεσαίωνα. «Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή» είπε με νόημα ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας πως ως μελλοντικός ηγέτης εγγυάται την ενότητα της παράταξης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος δεν έκανε καμία δήλωση, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως δεν πρέπει να επιτραπεί στον κ. Καραμανλή να διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό με παλαιά υλικά.
Φεύγοντας από το γραφείο του στη Βουκουρεστίου, ο κ. Βενιζέλος δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα αν θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον κ. Παπανδρέου.
Πάντως, τα περισσότερα στελέχη προσερχόμενα στη Χ.Τρικούπη δήλωσαν πως δεν πρόκειται να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των δύο απόψεων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα προτείνει στο Πολιτικό Συμβούλιο να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο το πρώτο 10ήμερο Νοεμβρίου, εν συνεχεία να συγκληθεί Εθνική Συνδιάσκεψη και η εκλογή προέδρου του κόμματος να πραγματοποιηθεί το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου.
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτείνει τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου στο χρονικό διάστημα 10-12 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου στις 14 Οκτωβρίου.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εκτός του Γιώργου Παπανδρέου είναι οι: Τόνια Αντωνίου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά, Μαρία Δαμανάκη, Πέτρος Ευθυμίου, Μαριλένα Κοππά, Πάρις Κουκουλόπουλος, Πάνος Μπεγλίτης, Νίκος Μπίστης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Χρήστος Παπουτσής, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Συλβάνα Ράπτη, Κώστας Σκανδαλίδης, Στέφανος Τζουμάκας, Θανάσης Τσούρας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: