Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

18/9/07: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

Στο γεγονός ότι δεν ιδρύθηκε ξεχωριστό υπουργείο Περιβάλλοντος στέκεται το ΠΑΣΟΚ στην κριτική του για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Το ΚΚΕ από την πλευρά του ζητά να μην δοθεί καμία πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι επιλέχθηκαν τα ίδια πρόσωπα, για να υλοποιήσουν την ίδια πολιτική.
Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε πως «η δομή της κυβέρνησης που ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας του ελληνικού κράτους, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε παλιά ούτε νέα προβλήματα, όπως αυτό του περιβάλλοντος, για το οποίο θα έπρεπε να ιδρυθεί ξεχωριστό υπουργείο».
Ο κ. Ραγκούσης προσέθεσε ότι, «σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι ο πολιτικός προσανατολισμός, είναι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης».
Με τη σειρά του το ΚΚΕ σημείωσε ότι η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ θα συνεχιστεί, γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα του κεφαλαίου και έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την εφαρμογή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, που φέρνουν πλούτο στους λίγους και στους πολλούς, ένταση της εκμετάλλευσης, μείωση του εισοδήματος και ζωή χωρίς δικαιώματα.
«Το ΚΚΕ θα κάνει εκείνο που δεσμεύτηκε και προεκλογικά: Θα δώσει όλες τις δυνάμεις του στο πλευρό του λαού» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Χουντής τόνισε: «Τα ίδια πάνω-κάτω πρόσωπα επιλέχτηκαν και πάλι για να υλοποιήσουν την ίδια πολιτική, σαν να μην έγιναν εκλογές, σαν να μην ελήφθη κανένα μήνυμα από τη μείωση της δύναμης της Νέας Δημοκρατίας, από τους κοινωνικούς αγώνες που προηγήθηκαν και από την τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που γνώρισε η χώρα.
Το περιβάλλον φαίνεται πως θα περιμένει για πολύ καιρό ακόμα την απαλλαγή του από τον καταστροφικό εναγκαλισμό με τα δημόσια έργα.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: