Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

25/9/07: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote Ευ.Μαρτιγόπουλος

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, έπειτα από διαφωνία του με τον κύριο μέτοχο της Cosmote σε θέματα στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ. Την παραίτηση του κ. Μαρτιγόπουλου ανακοίνωσε ο ΟΤΕ και όχι η Cosmote.
Την Τετάρτη, συνέρχεται στις 16:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της Cosmote για να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Μαρτιγόπουλου.
Νωρίτερα την Τρίτη, πηγή της Cosmote διέψευσε τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος έχει υποβάλει την παραίτησή του λόγω έντονης αντιπαράθεσης με τον επικεφαλής του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη. Ωστόσο, αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση του ΟΤΕ που γνωστοποιούσε την παραίτηση του κορυφαίου στελέχους της Cosmote.
Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφόρησαν στην αγορά, ο κ. Βουρλούμης εφέρετο να ζητούσε από τον κ. Μαρτιγόπουλο να παραιτηθεί.
Η παραίτηση εκτιμάται ότι ανοίγει το δρόμο στον ΟΤΕ για εξαγορά του ποσοστού μειοψηφίας στην Cosmote, καθώς ο κ. Μαρτιγόπουλος αντιδρά στην κίνηση αυτή.
Ο ΟΤΕ κατέχει ποσοστό 67% στην Cosmote
και επιθυμεί την συγχώνευση των δύο εταιρειών σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσει τις απώλειες εσόδων στον κλάδο σταθερής τηλεφωνίας από την αύξηση του ανταγωνισμού.
Η κυβέρνηση έχει πει ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε μία δεύτερη προσπάθεια αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για τον ΟΤΕ, ενώ ο κ. Βουρλούμης έχει δηλώσει ότι η συγχώνευση με την Cosmote είναι η λύση για το μέλλον του ομίλου.
Το Δημόσιο διατηρεί ποσοστό περίπου 28% στον ΟΤΕ, ενώ ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Marfin Investment Group με ποσοστό 10,7%.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ
Η υπεύθυνη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου και ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, Ντίνος Ρόβλιας, σχολιάζοντας την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της COSMOTE, επέκριναν την κυβέρνηση για τον σχεδιασμό που έχει κάνει για το μέλλον του ΟΤΕ.
Συγκεκριμένα, ανέφεραν: «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τον ΟΤΕ. Είναι προφανές. Κατά τα λοιπά μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η ανακοίνωση του ΟΤΕ ότι ο διευθύνων σύμβουλος της COSMOTE παραιτήθηκε επειδή διαφωνεί σε θέματα στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ.
»Θυμηδία προκαλείται διότι: Η χώρα στερείται στρατηγικής γενικώς στις τηλεπικοινωνίες. Η μόνη πολιτική είναι η εισπρακτική, μέσω της πώλησης του ΟΤΕ. Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό, τους χιλιάδες εργαζόμενους στον ΟΤΕ, αλλά και τους χιλιάδες μικρομετόχους για το τι γίνεται επιτέλους στον Όμιλο και σε ποιόν πουλιέται. »Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ατμομηχανή των τηλεπικοινωνιών της χώρας, ούτε να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Πίσω από τα διοικητικά μαχαιρώματα στο εσωτερικό του Ομίλου κρύβεται η ίδια η κυβέρνηση και το σχέδιο εκποίησης του ΟΤΕ».
Newsroom ΔΟΛ