Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

25/9/07: Φραστικό πραξικόπημα της ΠΓΔΜ στον ΟΗΕ - Επεισόδια μπροστά απο το κτίριο της Βουλής της ΠΓΔΜ

Την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς προκάλεσε η επιλογή του προεδρεύοντος της 62ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Σερτζάν Κερίμ (εικονίζεται να συνομιλεί με τον πρόεδρο Μπους και τον γ.γ. του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν), να προσφωνήσει τον συμπατριώτη του Μπράνκο Τσερβενκόφσκι ως πρόεδρο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Νέα ένταση στο Σκοπιανό πυροδότησε η απόφαση του προεδρεύοντος της 62ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ην. Εθνών, Σερτζάν Κερίμ, να προσφωνήσει επανειλημμένα τον συμπατριώτη του Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, πρόεδρο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όταν ο τελευταίος κλήθηκε να εκφωνήσει την ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας του Σώματος.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100085_26/09/2007_242833

KAI MIA ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ
ΠΓΔΜ: Επεισόδια μπροστά από το κτίριο της Βουλής
Επεισόδια σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ μπροστά από το κτίριο της Βουλής στα Σκόπια, μεταξύ υποστηρικτών του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος "DUI" του Αλί Αχμέτι και ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, ως συνέχεια της σύρραξης που σημειώθηκε μερικές ώρες νωρίτερα μέσα στην αίθουσα της Βουλής, μεταξύ βουλευτών των δύο μεγαλύτερων αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: