Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007

24/9/07: Μη σύννομες οι ενέργειες Ζορμπά λέει τώρα και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ ΓΙΑ "ΤΥΠΙΚΟΥΣ" ΛΟΓΟΥΣ;

Βολές κατά των χειρισμών του Γιώργου Ζορμπά στο θέμα του πορίσματος για την υπόθεση των ομολόγων και από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά. Ο δικαστικός σημειώνει ότι οι ενέργειές του δεν ήταν σύννομες, αφού δεν συγκάλεσε την Ολομέλεια για να την ενημερώσει για το πόρισμά του.
Οι θέσεις του κ. Σανιδά διατυπώνονται σε εγκύκλιό του προς όλες τις εισαγγελίες εφετών, ώστε να γνωρίζουν πώς θα λειτουργούν σε ανάλογες περιπτώσεις.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δηλώνει ότι η Αρχή της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιώργος Ζορμπάς δεν είναι ανεξάρτητη Αρχή όπως η αντίστοιχη για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά μια απλή διοικητική επιτροπή.
Επιπλέον, συμπληρώνει ότι ως απλή διοικητική επιτροπή έπρεπε να σταματήσει την έρευνα όταν ανέλαβε ο ειδικός εφέτης ανακριτής και να λειτουργήσει επικουρικά.
Σημειώνεται ότι ανάλογη θέση είχε διατυπώσει και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γιώργος Κολιοκώστας, ο οποίος επέστρεψε το πόρισμα -το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως έκθεση- στον Γ.Ζορμπά ως «μη σύννομο».
Ο κ. Ζορμπάς αντέδρασε τότε, δηλώνοντας ότι «ο κ. Εισαγγελέας Εφετών έκανε λάθος στην διεύθυνση» και πρόσθεσε με νόημα ότι «άλλα είναι τα μη σύννομα και είναι αρκετά».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: