Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007

24/9/07: Ανοίγει το παιχνίδι της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Φουντώνει η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι πλευρές Παπανδρέου και Βενιζέλου έχουν αποδυθεί σε πανελλαδική εκστρατεία, πιέζοντας βουλευτές και στελέχη να λάβουν ξεκάθαρη θέση. Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι ζυμώσεις για νέες υποψηφιότητες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων, οι έντονες διαβουλεύσεις που εξελίσσονται στο περιθώριο της μάχης ψήφο με ψήφο που δίνουν οι δυο επίσημοι υποψήφιοι για την ηγεσία δεν έχουν αποδώσει επί του παρόντος και πιστοποιούν ότι καθημερινά το παιχνίδι ανοίγει περισσότερο.
Ήδη, έχει εκφραστεί πολύ θετικά για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια η Αννα Διαμαντοπούλου. Η πρώην επίτροπος ανέφερε στα Νέα ότι η ευθύνη της απέναντι στην κοινωνία και την παράταξη την υποχρεώνει να δηλώσει «παρούσα» και άφησε να εννοηθεί ότι έχει εντατικές διαβουλεύσεις με στελέχη που βρίσκονται κοντά στις απόψεις της προκειμένου να καταλήξει.
Η κα Διαμαντοπούλου, που έχει επίσης συνεχείς συζητήσεις με τα πρωτοκλασάτα στελέχη που παρακολουθούν σ΄ αυτή τη φάση μετέωρα την αναμέτρηση των δύο επίσημων μονομάχων, θα εκτιμήσει με προσοχή την κατάσταση πριν καταλήξει στις αποφάσεις της.
Στον αντίποδα βρίσκεται η περίπτωση του Θεόδωρου Πάγκαλου ο οποίος, επίσης συνομιλώντας με Τα Νέα, άφησε να εννοηθεί ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι υποψήφιος, και μάλιστα δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας ανοιχτής αναμέτρησης στην οποία θα μπορούσε δυνητικά να μετάσχει.
Ο κ. Πάγκαλος, που εξαρτά την πιθανή δική του υποψηφιότητα από το αν τελικώς οι υποψήφιοι είναι μόνο δύο, δηλαδή οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος, εκτιμάει πως «το παιχνίδι είναι ανοιχτό» και πως «δεν θα είναι μόνο δυο οι υποψήφιοι για το προεδρικό αξίωμα».
Τις τελευταίες ημέρες «παίζει» επίσης και πιθανή υποψηφιότητα του Κώστα Σκανδαλίδη. Ο επί δύο θητείες γραμματέας του κόμματος, δέχεται ισχυρές πιέσεις από προσκείμενα σ' αυτόν στελέχη του κόμματος «να προχωρήσει», αλλά επί του παρόντος δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του.
Ο κ. Σκανδαλιδης μιλώντας στα Νέα δήλωσε ότι πιστεύει πως «ανάμεσα στους δύο υποψήφιους θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες δυνάμεις, για να διαχυθεί η πόλωση που έχει αναπτυχθεί και να υπάρξει πολιτικός διάλογος επί της ουσίας για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ». Όπως είπε, «αυτό δεν είναι απαραίτητο να εκφραστεί με μια άλλη υποψηφιότητα. Σημασία έχει να υπάρξει σύνθεση».
Από εκεί και πέρα, κάποιες συζητήσεις που έγιναν σε ό,τι αφορά πιθανή υποψηφιότητα και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη φαίνεται πως στερούνται περιεχομένου, καθώς ο ίδιος ο πρώην υπουργός, που θεωρητικά κινείται στον ενδιάμεσο τρίτο πόλο, διαψεύδει σε συνομιλητές του ότι ενδιαφέρεται. Μάλιστα στις αρχές της εβδομάδας είχε προβεί σε μια μάλλον αμφίσημη δήλωση, η οποία είχε εκτιμηθεί ότι κλίνει προς την πλευρά Βενιζέλου. Έκτοτε, όμως, δεν έχει κάνει άλλη κίνηση που να τον εντάσσει στη μια ή την άλλη πλευρά.
* Την έντονη αντίδραση του Ευ.Βενιζέλου προκάλεσαν φήμες ότι άλλαξε το επώνυμό του, οι οποίες εμφανιζόταν ως πληροφορία στο λήμμα Evangelos Venizelos της αγγλόφωνης έκδοσης της Wikipedia. «Αναρωτιέμαι πόσο εμπαθής μπορεί να είναι κάποιος ώστε να μπει στην διαδικασία να ενημερώσει την παγκόσμια τράπεζα πληροφοριών Wikipedia με ψευδή στοιχεία στην προσπάθειά του να με σπιλώσει. Η γκεμπελική μέθοδος που επιβάλει την επανάληψη και διασπορά ενός ψεύδους μέχρι την επικράτησή του ως αλήθεια εφαρμόζεται κατά γράμμα» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος από το ιστολόγιό του.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: