Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

12/9/07: Έκρηξη Μ.Γιαννάκου με αφορμή το θέμα με το βιβλίο Ιστορίας της Γ΄Λυκείου

Για πρωτοφανείς χυδαιότητες και αθλιότητες από πατριδοκάπηλους όλων των κομμάτων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα για προεκλογικούς σκοπούς έκανε λόγο η Μαριέτα Γιαννάκου με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με τον χάρτη του βιβλίου Ιστορίας της Γ'Λυκείου.
Υπενθυμίζεται ότι στο βιβλίο περιλαμβάνεται ιστορικός χάρτης της περιόδου 1933-1945 στον οποίο η περιοχή της σημερινής ΠΓΔΜ αναφέρεται ως «Μακεδονία».
Παρ΄ ότι ο χάρτης αφορά την αναπαράσταση της ιστορικής εκείνης περιόδου, εμφανίζει τη ναζιστική επέκταση στην κατεχόμενη Ευρώπη και δεν είναι γεωγραφικός, πουθενά στο συγκεκριμένο κεφάλαιο δεν επεξηγείται τι ακριβώς απεικονίζεται.
Εκ μέρους των συγγραφέων του βιβλίου ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος δήλωσε: «Ο συγκεκριμένος χάρτης, για το Ολοκαύτωμα, απεικονίζει μια παράνομη, απ' άκρου εις άκρον, ναζιστική Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας συντελέστηκε το συγκεκριμένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και η οποία ουδέποτε αναγνωρίστηκε από την Ελλάδα ή τη διεθνή κοινότητα.»
Η αντίδραση της υπουργού Παιδείας ήλθε μέσω της συχνότητας του ραδιοσταθμού Flash, όπου διασταύρωσε τα πυρά της με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Πάγκαλο.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με την Μ.Γιαννάκου, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να είναι κανείς αγράμματος και ηλίθιος για να μην καταλαβαίνει ποιας περιόδου είναι ο εν λόγω χάρτης.
Newsroom ΔΟΛ

Αντιδράσεις προκαλεί χάρτης στο βιβλίο Ιστορίας της Γ' Λυκείου
Νέες αντιδράσεις προκαλεί βιβλίο Ιστορίας, αυτή τη φορά της Γ' Λυκείου, καθώς σε αυτό περιλαμβάνεται ιστορικός χάρτης της περιόδου 1933-1945 στον οποίο η περιοχή της σημερινής ΠΓΔΜ αναφέρεται ως «Μακεδονία».
Παρ΄ ότι ο χάρτης αφορά την αναπαράσταση της ιστορικής εκείνης περιόδου, εμφανίζει τη ναζιστική επέκταση στην κατεχόμενη Ευρώπη και δεν είναι γεωγραφικός, πουθενά στο συγκεκριμένο κεφάλαιο δεν επεξηγείται τι ακριβώς απεικονίζεται.
Η μόνη επεξήγηση που υπάρχει, πάντα στο συγκεκριμένο κεφάλαιο και χάρτη, είναι ότι πρόκειται για «χάρτη των κυριοτέρων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη, όπου θανατώθηκαν εκατομμύρια κρατούμενοι».
Σε προηγούμενες και επόμενες σελίδες, υπάρχουν άλλοι χάρτες της ίδιας ιστορικής περιόδου με τα κανονικά σύνορα και χωρίς την ονομασία Μακεδονία.
Εκ μέρους των συγγραφέων του βιβλίου ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος δήλωσε: «Ο συγκεκριμένος χάρτης, για το Ολοκαύτωμα, απεικονίζει μια παράνομη, απ' άκρου εις άκρον, ναζιστική Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας συντελέστηκε το συγκεκριμένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και η οποία ουδέποτε αναγνωρίστηκε από την Ελλάδα ή τη διεθνή κοινότητα.
»Αποτελεί ολίσθημα η απόδοση οποιασδήποτε αποδεικτικής αξίας στον παρανοϊκό αυτό σχεδιασμό. Το βιβλίο είναι αυτονόητα, στο σύνολό του, σαφώς και αταλάντευτα τοποθετημένο υπέρ των ελληνικών απόψεων για την ιστορία της Μακεδονίας» καταλήγει ο κ. Σβολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: