Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

10/9/07: Στις 18 Σεπτεμβρίου η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο νομό Ηλείας

Συναίνεσε τελικά το υπουργείο Παιδείας στην αναστολή έναρξης του σχολικού έτους ειδικά για το νομό Ηλείας. Έτσι, μετά από επείγουσα επιστολή του τοπικού νομάρχη στην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, η σχολική χρονιά στην Ηλεία θα ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου.
Το πρωί της Δευτέρας το υπουργείο Παιδείας είχε εκφράσει την έκπληξή του για την απόφαση του νομάρχη Ηλείας, Χαράλαμπου Καφύρα, να αναστείλει την έναρξη του σχολικού έτους στην περιοχή. Μάλιστα, ο γγ του υπουργείου, Ανδρέας Καραμάνος, είχε χαρακτηρίσει «παράνομη» την απόφαση του νομάρχη και είχε τονίσει ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά, όπως ορίζει ο νόμος, στις 11 Σεπτεμβρίου.
Ακολούθησε επείγουσα επιστολή του νομάρχη Ηλείας προς την υπουργό Παιδείας, στην οποία ο κ. Καφύρας ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αλλά και οι δήμαρχοι της περιοχής, επιθυμούν να ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος στις 18 Σεπτεμβρίου, ζητώντας ταυτόχρονα από την κ. Γιαννάκου να ενημερώσει τους υφισταμένους της ότι η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεν μπορεί να αλλάξει.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας το βράδυ της Δευτέρας επισημαίνεται ότι από πλευράς υπουργείου «ελήφθησαν όλα τα μέτρα για την απρόσκοπτη και κανονική έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και διασφαλίστηκαν όλες οι προϋποθέσεις τόσο από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής όσο και από πλευράς έμψυχου δυναμικού, ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων και στη διευκόλυνση των μαθητών όλων των πυρόπληκτων περιοχών». Τονίζεται ακόμη ότι «όλοι οι ειδικοί και παιδοψυχολόγοι που μετέβησαν στις πυρόπληκτες περιοχές συνιστούν την κανονική έναρξη του σχολείου», αλλά και ότι «σε κανένα απολύτως σχολείο των περιοχών που δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές δεν υφίσταται το παραμικρό πρόβλημα».
«Με βάση τα παραπάνω» αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το υπουργείο Παιδείας δεν θεωρεί επαρκείς τους λόγους που υπαγόρευσαν την απόφαση αναστολής της έναρξης της σχολικής χρονιάς από πλευράς του νομάρχη Ηλείας». «Παρά ταύτα» συνεχίζει το κείμενο, «με δεδομένο ότι ο νομάρχης Ηλείας σε μεταγενέστερη της ανακοινώσεως του υπουργείου επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας εμμένει στην άποψη του, το υπουργείο Παιδείας -για την αποφυγή κλίματος οξύτητας και πιθανής σύγχυσης στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του νομού Ηλείας με την έναρξη του σχολικού έτους- δεν αντιτίθεται στην απόφασή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Ηλείας».
«Ως εκ τούτου» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου, «ειδικά για το νομό Ηλείας η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου 2007».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: