Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

25/9/07: Ξανά στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το βιβλίο Ιστορίας, το οποίο οδεύει προς απόσυρση

Νέα γνωμοδότηση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για το επίμαχο βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτικού ζήτησε τη Δευτέρα ο νέος υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης εν όψει της απόφασης για την επανεκτύπωση ή απόσυρσή του, που αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και σήμερα, Τρίτη.
Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το οποίο συνήλθε εκτάκτως ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Παιδείας, επανέλαβε ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση ότι δεν έχουν γίνει από τη συγγραφική ομάδα του βιβλίου της Ιστορίας της Στ' Δημοτικού όλες οι διορθώσεις οι οποίες κρίνονται αναγκαίες και έχουν ζητηθεί από την Ακαδημία Αθηνών.
Όπως σημειώνει Το Βήμα, έπειτα και από αυτή την εξέλιξη, το βιβλίο οδεύει προς απόσυρση.
Επίσης, ο νέος υπουργός Παιδείας ζήτησε από το Παιδαγωγικό μια τελική αξιολόγηση για το περιεχόμενο του νέου βιβλίου. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το αρμόδιο τμήμα επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς δεν έχει υπάρξει αξιολόγηση του βιβλίου μέσα στην τάξη.
Υπενθυμίζεται ότι και η τέως υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου είχε απευθυνθεί με το ίδιο αίτημα στο Ινστιτούτο τον περασμένο Ιούνιο. Τότε μάλιστα το αρμόδιο τμήμα του Παιδαγωγικού είχε κρίνει τις διορθώσεις ανεπαρκείς, καθώς πολλές από τις παρατηρήσεις της Ακαδημίας Αθηνών δεν είχαν γίνει αποδεκτές από τη συγγραφική ομάδα.
Ωστόσο, η υπουργός είχε διαβεβαιώσει ότι όλες οι διορθώσεις είχαν γίνει από τη συγγραφική ομάδα, προσθέτοντας μάλιστα ότι ο ρόλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είναι συμβουλευτικός.
Πάντως, μέλη της συγγραφικής ομάδας επαναλάμβαναν τη Δευτέρα ότι όσες διορθώσεις έπρεπε να γίνουν, έγιναν. Και πρόσθεταν ότι αν τελικά το βιβλίο δεν φτάσει εφέτος στις σχολικές αίθουσες, το διορθωμένο κείμενο θα αναρτηθεί στην προσωπική ιστοσελίδα της επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας κας Μαρίας Ρεπούση, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αντικατάσταση Καραμάνου
Στο μεταξύ, η παραίτηση που είχε υποβάλει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανδρέας Καραμάνος από την ημέρα που ανακοινώθηκε η αποχώρηση της κας Γιαννάκου έγινε δεκτή από τον νέο υπουργό Παιδείας.
Ο κ. Καραμάνος αντικαταστάθηκε από τον επί χρόνια στενό συνεργάτη του κ. Στυλιανίδη, πρέσβη Δ.Πλατή, o oποίος διετέλεσε και διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου στο υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως επισημαίνουν Τα Νέα, ως υπεύθυνος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο κ. Καραμάνος ήταν ο τυπικά υπεύθυνος για το θέμα της διαρροής θεμάτων και των λαθών στην εξαγωγή των βάσεων που έπληξαν το κύρος των φετινών εξετάσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: