Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

8/10/07: Δεν έγινε η μεταμόσχευση ήπατος στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Δεν κατέστη δυνατή η ηπατική μεταμόσχευση στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο από την ιατρική ομάδα υπό τον Δρ. Ανδρέα Τζάκη στο Μαϊάμι, εξαιτίας μεταστάσεων που διαπιστώθηκαν στον οργανισμό του. Θα ακολουθηθεί στο εξής η ενδεικνυόμενη θεραπευτική αγωγή.
Ο Αρχιεπίσκοπος εισήχθη στο χειρουργείο του εξειδικευμένου ιατρικού κέντρου Jackson Memorial Hospital τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά την ανεύρευση συμβατού μοσχεύματος. Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε πολλές ώρες αργότερα δίχως να καταστεί δυνατή η μεταμόσχευση ήπατος.
Σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών εμπεριέχεται η δήλωση του καθηγητή Τζάκη μετά το πέρας της επέμβασης, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκαν μεταστάσεις στην περιτοναϊκή κοιλότητα με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η τοποθέτηση του μοσχεύματος.
Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στο Μαϊάμι από τις 18 Αυγούστου· έκανε συνεχείς προεγχειρητικές εξετάσεις και ήταν πρώτος στη λίστα αναμονής για μόσχευμα το τελευταίο εικοσαήμερο. Κατά πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε μοσχεύματα που είχαν βρεθεί δεν ήταν συμβατά με τον οργανισμό του.
Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής
«Την 7η Οκτωβρίου 2007 και περί τοπική ώρα Αμερικής 18:00, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος εισήχθη στο Νοσοκομείο Jackson Memorial Hospital του Μαϊάμι, κατόπιν σχετικής ειδοποιήσεως του διακεκριμένου ιατρού κ. Ανδρέα Τζάκη, ότι ευρέθη συμβατό για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο μόσχευμα ήπατος. Μετά το πέρας της χειρουργικής επεμβάσεως ο κ. Τζάκης εδήλωσε περί του αποτελέσματος αυτής τα κάτωθι: 'Η ηπατική μεταμόσχευση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο δεν κατέστη δυνατή, διότι διαπιστώθηκαν μεταστάσεις στην περιτοναϊκή κοιλότητα. Μετά την εξέλιξη αυτή ο Μακαριώτατος θα ακολουθήσει την ενδεικνυόμενη για την περίπτωση αυτή θεραπευτική αγωγή».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: