Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

15/10/07: Ταυτόσημες οι προτάσεις μας με τον Ευ.Βενιζέλο, δηλώνει ο Κ.Σκανδαλίδης

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης για «την αποδοχή του συνόλου των προτάσεων του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο», ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως αναμένει την ίδια αντίδραση και από τον πρόεδρο του κόμματος.
Ο κ. Σκανδαλίδης ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega τη Δευτέρα, αναφερόμενος στη συλλογική ηγεσία που πρότεινε ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε πως η άποψή του είναι ταυτόσημη καθώς «κανείς δεν μπορεί να καθορίζει τις εξελίξεις με δική του απόφαση.
Παράλληλα, τόνισε πως το 1999 πριν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει να εκλέγεται ο πρόεδρος του Κινήματος από τα μέλη μόνο και αυτό απορρίφθηκε. Την ίδια πρόταση έκανε και το 2005 αλλά η κατάληξη ήταν και πάλι η ίδια.
Μάλιστα χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του, οι οποίες έκαναν λόγο για «στρατούς παραμάζωξης ψήφων» με την υπάρχουσα εκλογική διαδικασία.
Σχολιάζοντας τις προτάσεις του Ευ.Βενιζέλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως πρόκειται για «ένα κόμμα με ιστό, ένα κόμμα που θα ακουμπάει στο τελευταίο Διαμέρισμα Καποδιστριακού Δήμου. Ύπαρξη και πάλι του ΠΑΣΟΚ που είχε χαθεί, που οι συνάδελφοι υποψήφιοι βουλευτές σε όλη τη χώρα δεν το είχαν, ενώ το χρειάζονταν. Πάλι ΠΑΣΟΚ στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Μέχρι την πολιτική ηγεσία, η οποία θα είναι ευρέως νομιμοποιημένη και η οποία θα είναι ηγεσία που θα στέργει τον πρόεδρο στην πορεία του».
Επέκρινε, δε, το ισχύον μοντέλο, σημειώνοντας: «Απέτυχε το πρότυπο μία Οργάνωση ανά Δήμο. Χάσαμε την παράταξη. Αντί να συσπειρώσει τις δυνάμεις σε ένα χώρο, όπως υπολογίστηκε όταν εγκαθιδρύθηκε το μέτρο το 2005, αφαίρεσε το ΠΑΣΟΚ από παντού».
Την ίδια ώρα, κριτική στις δηλώσεις του Γ.Παπανδρέου στην εφημερίδα Ο Κόσμος του Επενδυτή άσκησε η Αννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Στην ερώτηση εάν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης, εγώ θέλω από τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην αφήνει αυτό το ενδεχόμενο σε καμία περίπτωση ανοιχτό. Γιατί αυτός είναι ο φόβος των ανθρώπων της παράταξης».
Εν τω μεταξύ, αιχμηρές ήταν οι δηλώσεις του νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού, ο οποίος ερωτηθείς γιατί δεν συμμετείχε στο γεύμα δημάρχων και νομαρχών με τον Γ.Παπανδρέου, επισήμανε: «Σε οργανωμένους στρατούς δεν συμμετέχω. Δεν το έκανα ποτέ. Δεν θα το κάνω και τώρα. Όπως έχω πει και σε προηγούμενη δήλωσή μου για το θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θα πάρω υπεύθυνα θέση τη στιγμή που θα επιλέξω».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: