Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

24/10/07: Αξιολογητές και εκτός ΑΣΕΠ στην προφορική συνέντευξη για προσλήψεις στο Δημόσιο

Φεύγει η προφορική συνέντευξη από την αποκλειστική ευθύνη του ΑΣΕΠ, καθώς το νέο σχέδιο νόμου για τις Ανεξάρτητες Αρχές που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών αναθέτει καθήκοντα αξιολογητή σε πρώην και νυν κρατικούς λειτουργούς.

Το επίμαχο άρθρο αναφέρει συγκεκριμένα πως όταν τα πρώην και νυν μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής δεν επαρκούν για τη συγκρότηση των επιτροπών συνεντεύξεων, μπορεί ο πρόεδρος του Συμβουλίου να ορίζει ως αντικαταστάτες τους «μέλη ή πρώην μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, καθώς και ανώτατους ή ανώτερους κρατικούς λειτουργούς, εν ενεργεία ή συνταξιούχους, με επιστημονική κατάρτιση ή επαγγελματική εμπειρία σε τομείς που έχουν σχέση με το αντικείμενο των προκηρυσσόμενων θέσεων».

Μέχρι σήμερα, οι προφορικές συνεντεύξεις γίνονται από τους συμβούλους του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη που επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, το σχέδιο νόμου για τις Ανεξάρτητες Αρχές αποτελεί τον προάγγελο γενικών ανακατατάξεων στο ΑΣΕΠ διότι η εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου θα «κουμπώσει» πάνω στις αλλαγές προσώπων, που θα υπάρξουν στο ΑΣΕΠ.

«Ολοκληρώνεται η αποδόμηση του ΑΣΕΠ. Η ρύθμιση είναι απολύτως αντισυνταγματική και πρέπει να αποσυρθεί. Η αλαζονεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές είναι καταφανώς πιο διογκωμένη» σχολίασε ο Ντίνος Ρόβλιας, γραμματέας του ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος τόνισε: «Εμείς είχαμε προειδοποιήσει ότι οι προσωπικές συνεντεύξεις είναι το μέσο για να μπορέσουν να παραβιαστούν όσα αντικειμενικά κριτήρια περιλαμβάνονται στο θεσμό του ΑΣΕΠ. Αυτό επιβεβαιώνεται σήμερα. Για να μπορέσουν να δημιουργηθούν συνθήκες για 'γαλάζια παιδιά' ανασύρονται 'γαλάζιοι εξεταστές' δηλαδή μη μέλη της επιτροπής και του χώρου του ΑΣΕΠ οι οποίοι θα εξετάζουν προσωπικά τους υποψηφίους. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα στις αντικειμενικές διαδικασίες και καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις ρυθμίσεις για προσωπικές συνεντεύξεις».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: