Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

24/10/07: Κύμα καταλήψεων έχει ξεσπάσει σε Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα

Στον χορό των καταλήψεων μπαίνουν δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Από την περασμένη εβδομάδα «ξαφνικές καταλήψεις» άρχισαν στο Ηράκλειο, την Πάτρα, τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν μαθητές και στην Αττική.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων, πάνω από εκατό Γυμνάσια και Λύκεια στην περιφέρεια και τουλάχιστον 30 στο Λεκανοπέδιο τελούν ήδη υπό κατάληψη.
Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς σε δεκάδες σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν προγραμματισθεί γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν οι μαθητές αν θα προχωρήσουν σε κατάληψη ή όχι.
Παράλληλα, στις 4 Νοεμβρίου έχει προγραμματισθεί να γίνει συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των μαθητών στην Αθήνα, προκειμένου να καθορίσουν τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.
Σήμερα, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματισθεί να γίνει η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της πόλης, με κυριότερο αίτημα -που προβάλλεται και από τους καταληψίες- να σταματήσει η λειτουργία των σχολείων σε διπλοβάρδιες.
Οι μαθητές παράλληλα θα εκφράσουν και την αντίθεσή τους στην αναθεώρηση του άρθρου 16 για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Τα βασικότερα αιτήματα πάντως που προβάλλουν οι μαθητές έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις των βιβλίων, τις χαμένες διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών, αλλά και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: