Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

31/10/07: Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των συνταξιούχων με τον υπουργό Απασχόλησης

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης συνταξιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, στις 10 το πρωί και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία.
Φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής, η πορεία των συνταξιούχων κατέληξε στο κτίριο του υπουργείου Απασχόλησης, στην οδό Σταδίου, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Βασίλη Μαγγίνα.
Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων έθεσαν στον κ. Μαγγίνα τα προβλήματά τους και του επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Απασχόλησης είπε ότι άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και θα τα μεταφέρει μαζί με το ψήφισμα στον πρωθυπουργό.
Η κυβέρνηση επιδεικνύει, τόνισε, ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία στα υπαρκτά σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι. Πρόσθεσε ακόμη ότι μέσα από την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος πιστεύει ότι θα βελτιωθεί το επίπεδο των χαμηλοσυνταξιούχων. Είναι όμως κάτι, όπως είπε, που δεν μπορεί να το δει αυτή τη στιγμή, καθώς η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Απο την πλευρά του ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Διαμαντής Μαυροδόγλου είπε ότι οι συνταξιούχοι φεύγουν από τη συνάντηση με άδεια χέρια, καθώς δεν πήραν καμία συγκεκριμένη υπόσχεση για τα αιτήματά τους. Παράλληλα, δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν πιστεύουν πως η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος θα επιλύσει τα προβλήματά τους και δήλωσε ότι ο αγώνας των συνταξιούχων θα συνεχιστεί.
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, κατώτατη σύνταξη στα 1.120 ευρώ, καταβολή επιδόματος θέρμανσης 600 ευρώ, κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: