Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

27/10/07: Οξεία επίθεση του μητροπολίτη Ζακύνθου κατά του περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου

Επιστολή-βόμβα, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου, απέστειλε σε όλους τους αρχιερείς ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, αφήνοντας παράλληλα σαφέστατες αιχμές για το ρόλο της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη».
Η επιστολή, που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Όσο και αν κάποια καλοταϊσμένα παπαγαλάκια προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δικαιολογημένη συγκινησιακή συγκυρία λόγω της περιπετείας του Μακαριωτάτου, οι κραυγές των αθλίων ακούστηκαν από το Αρεταίειον πρώτα και από το Μαϊάμι στην συνέχεια, και ασφαλέστατα στους ψύχραιμους προκάλεσαν θλίψη, η οποία μετατρέπεται κάθε ημέρα σε αγανάκτηση.
»Σε αγανάκτηση για όσους προσπαθούν να σωθούν, να τακτοποιηθούν, να βολευτούν, να συνεχίσουν την ρεμούλα. Κάποιοι από οφειλόμενη ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπον σιωπούν. Αλλοι ψιθυρίζουν, μερικοί αδιαφορούν και φυσικά η σπείρα σκυλεύει» αναφέρει ο κ. Χρυσόστομος.
«Σ' αυτά, ηθελημένα ή αθέλητα» συνεχίζει ο ιεράρχης, «η κυβέρνηση σύρεται σε Νόμο για χαριστικές ρυθμίσεις, χωρίς να λογαριάζει το κακό που κάνει στην Εκκλησία, μέσα από την προθυμία Της να φανεί ευεργετική στον Αρχιεπίσκοπο. Φανερά παραδείγματα αποτελούν οι φημολογούμενες, υπό την πίεση της παρέας του Μαϊάμι, τροπολογίες».
Και ο μητροπολίτης Ζακύνθου προσθέτει: «Στις υπό αναδόμηση διατάξεις λέγεται ότι είναι και τα χρήματα του Δ' ΚΠΣ. Θέλουν να δώσουν την διαχείριση στην 'Αλληλεγγύη'. Μα δεν άκουσαν τίποτα; Δεν ξέρουν τίποτα; Δεν ρωτούν; Διαχείριση, η οποία δεν δέχεται από την Σύνοδο έλεγχο που ανήκει;»
«Χρειάζεται συστράτευση δίπλα στον Μακαριώτατον και ευθέως απέναντι στους αξιοθρήνητους «τεθλιμμένους». Αυτή την στιγμή θέλει την προστασία μας. Θέλει την προσοχή μας, θέλει το ειλικρινές ΟΧΙ μας, προς το συμφέρον του και της Εκκλησίας. Ένα ΟΧΙ, στο οποίο εκείνος αισθάνεται εγκλωβισμένος και είναι αδύναμος, να το βροντοφωνάξει. Τον νιώθω να θέλει να πει δυνατά: 'Αφήστε με επιτέλους, αρκετά με έχετε εκθέσει, φτάνει πια'...» καταλήγει ο κ. Χρυσόστομος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: