Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

14-15/10/07: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω φάρσας για βόμβα

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αεροσκάφος εταιρείας τσάρτερ μετά από τηλεφώνημα αγνώστου για βόμβα.
Το αεροσκάφος εκκενώθηκε και η αστυνομία διαπίστωσε ότι επρόκειτο για φάρσα.
Το αεροσκάφος, με 288 επιβαίνοντες, εκτελούσε την πτήση από Κω προς Αμστερνταμ όταν η ιδιοκτήτρια εταιρεία έλαβε το τηλεφώνημα.
Οι επιβάτες συνέχισαν με το ίδιο αεροπλάνο το ταξίδι προς Ολλανδία.
Newsroom ΔΟΛ

Στον εισαγγελέα οδηγείται 40χρονος για φάρσα με βόμβα σε αεροσκάφος
Στον εισαγγελέα της Κω οδηγείται τη Δευτέρα ένας 40χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε αναστάτωση και πανικό με απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος ολλανδικής εταιρείας με προορισμό το Αμστερνταμ.
Το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Στις 21.35 το βράδυ της Κυριακής προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αεροσκάφος πτήσης τσάρτερ PFL 326 ολλανδικής εταιρείας με 288 επιβάτες, έπειτα από τηλεφώνημα ότι υπήρχε βόμβα. Το αεροπλάνο ελέγχθηκε, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα και στις 00:48 αναχώρησε για τον προορισμό του.
Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη στην Κω ο 40χρονος, ο οποίος φέρεται ότι προκάλεσε την αναστάτωση. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο κατηγορούμενος στις 8 το βράδυ της Κυριακής επιχείρησε να μπει στο αεροσκάφος που έφευγε από το αεροδρόμιο της Κω, αλλά δεν του επετράπη η είσοδος, γιατί ήταν μεθυσμένος.
Στη συνέχεια ο 40χρονος τηλεφώνησε στον αξιωματικό υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος Κω και είπε ότι υπήρχε βόμβα σε αεροπλάνο για το Αμστερνταμ. Αμέσως δόθηκε εντολή και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα για έλεγχο, ενώ παράλληλα έγινε έρευνα και σε άλλα δύο αεροσκάφη που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Κω και ετοιμάζονταν να φύγουν για Αμστερνταμ, αλλά το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: