Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

30/10/07: Με επιστολή στην ΕΕ η Λ.Ούλμαν καταδίκασε την κατάσταση στην ελληνική παραγωγή ταινιών

«Απαράδεκτη για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» χαρακτήρισε η ηθοποιός Λιβ Ούλμαν και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκηνοθετών Οπτικοακουστικών Έργων (Fera) την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή από τη μη εφαρμογή του νόμου για το 1,5%.
Ο νόμος ορίζει ότι το 1,5% των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών θα πρέπει να επενδύονται στην κινηματογραφική παραγωγή ή στην απόκτηση δικαιωμάτων για ελληνικές και ευρωπαϊκές ταινίες.
Σε προσωπική της επιστολή προς την επίτροπο της ΕΕ Βιβιάν Ρέντινγκ η Λιβ Ούλμαν καταδίκασε την ελληνική περίπτωση, λέγοντας ότι «ο νόμος δεν εφαρμόσθηκε ποτέ από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς».
«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που ασκεί τον έλεγχο για την εφαρμογή των νόμων δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να υποχρεώσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε συμμόρφωση» πρόσθεσε η Σουηδή ηθοποιός. Η επιστολή αναφέρει επίσης ότι η γενική συνέλευση της Fera -πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Οκτωβρίου στη Γαλλία- ζητά την άμεση εφαρμογή του νόμου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: