Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

26/10/07: Μήνυμα Καραμανλή στα Σκόπια από τη Θεσσαλονίκη

Νέο μήνυμα στα ΠΓΔΜ έστειλε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Οι γειτονικές χώρες θα βρουν την Ελλάδα σύμμαχο και οδηγό τους στις ευρωατλαντικές δομές, μόνο αν επιδείξουν πλήρη σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαιού, είπε.
Μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραμανλής δήλωσε: «Σήμερα η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον Πολιούχο της, γιορτάζει την απελευθέρωσή της. Όπως δεσμευτήκαμε στους Μακεδόνες, η Θεσσαλονίκη, ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, με τις νέες υποδομές, τα μεγάλα έργα που γίνονται, μπορεί πλέον να παίξει το ρόλο της ως Οικονομικού, Εμπορικού, Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Κέντρου της ευρύτερης περιοχής.
» Σήμερα η Ελλάδα είναι χώρα υπόδειγμα για όλους τους γείτονές της και οδηγός τους στις ευρωατλαντικές δομές. Αν πράγματι ανταποκριθούν στα προαπαιτούμενα που τίθενται σε όλες τις υποψήφιες χώρες, αν πράγματι επιδείξουν πλήρη σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, της καλής γειτονίας, της ειλικρινούς συνεργασίας, της αποφυγής προκλήσεων, τότε στο πρόσωπο της Ελλάδας θα βρουν έναν συνεπή σύμμαχο και εταίρο».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: