Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

29/10/07: Συνελήφθη υπαξιωματικός του ΠΝ για την απόπειρα εκτέλεσης «συμβολαίου θανάτου»

Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη το πρωί της Κυριακής έξω από κέντρο διασκέδασης στη Λεωφόρο Συγγρού, με την κατηγορία ότι είχε μεταβεί στο σημείο προκειμένου να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου, με θύμα τον ιδιοκτήτη του κέντρου.
Ο υπαξιωματικός συνελήφθη από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του κέντρου, που τον θεώρησε ύποπτο, και αφού τον ανάγκασε να ομολογήσει και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στο τμήμα ασφαλείας Νέας Σμύρνης.
Όπως ομολόγησε ο δράστης, είχε κλείσει συμφωνία με ανταγωνιστή του ιδιοκτήτη του κέντρου της Συγγρού να τον δολοφονήσει, γι' αυτό και είχε μαζί του ένα πιστόλι με οχτώ φυσίγγια.
Για τη δολοφονία του επιχειρηματία η τιμή ήταν 30.000 ευρώ, από τα οποία 15.000 είχε πάρει προκαταβολικά και τα υπόλοιπα μετά την εκτέλεση.
Από την ασφάλεια σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του συλληφθέντος, του επιχειρηματία που τον πλήρωσε για να βγάλει από τη μέση τον ανταγωνιστή του και άλλων επτά ατόμων που φέρονται ως μέλη της ομάδας «μπράβων», που διέπραττε τις εκβιάσεις και τα άλλα αδικήματα.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ένας αστυνομικός, ο ρόλος του οποίου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.
Από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και πλημμελήματα. Εκδόθηκαν εννέα εντάλματα σύλληψης, ενώ διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση σε βάρος ενός ακόμη προσώπου για την κατηγορία της εκβίασης.
Οι διώξεις αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εμπρησμού σε βαθμό πλημμελήματος, εκβίασης κατ' επάγγελμα κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, παράβασης του νόμου περί όπλων, ηθικής αυτουργίας, παράνομης οπλοφορίας και άσκοπων πυροβολισμών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: