Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

31/10/07: Η ανησυχητικά χαμηλή ανταγωνιστικότητα καταδικάζει το μέλλον, τονίζει ο ΣΕΒ

Όλες οι διεθνείς εκθέσεις για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας εκμπέμπουν σήμα κινδύνου, καταδεικνύοντας την αδήριτη ανάγκη αποφασιστικής προώθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων, τονίζει ο ΣΕΒ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Διεθνούς Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας 2007-2008, του World Economic Forum, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατατάσσεται διεθνώς στην 65η θέση, πιο χαμηλά από πέρυσι.
Παρά τα όποια βήματα για δημοσιονομικό «νοικοκύρεμα» και επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, η ανταγωνιστικότητα παραμένει καθηλωμένη καταδικάζοντας σ'ένα μέλλον κοινωνικής ανισότητας, τονίζει ο Σύνδεσμος.
Συγκεκριμένα στην σχετική ανακοίνωση του ο ΣΕΒ επισημαίνει «για μία ακόμη φορά, αναδεικνύεται, με τον πλέον έντονο τρόπο, η αδήριτη ανάγκη να προωθηθεί αποφασιστικά κι αποτελεσματικά το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων, που καταρτίστηκε πριν από δύο χρόνια με τη συμμετοχή και των κοινωνικών εταίρων».«Παρά τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη βελτίωση στη δημοσιονομική κατάσταση και στο επιχειρηματικό περιβάλλον», αναφέρει ο Σύνδεσμος, «η ανταγωνιστική θέση της χώρας μας στη διεθνή κατάταξη για την ανταγωνιστικότητα παραμένει ανησυχητικά χαμηλή. Βρισκόμαστε στην 25η θέση μεταξύ των 27 Ευρωπαίων εταίρων μας -μόνο η Ρουμανία και η Βουλγαρία κατατάσσονται χαμηλότερα από εμάς».«Η αδυναμία μας ως οικονομία, ως κράτος, ως κοινωνία να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προδιαγραφές έχει, ήδη, διαφανεί από το καλπάζον έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών», τονίζει ο ΣΕΒ.
«Όλες οι διεθνείς εκθέσεις εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Η ανταγωνιστική μας καθήλωση μας καταδικάζει σ’ ένα εθνικό μέλλον χαμηλής απόδοσης και κοινωνικής ανισότητας. Η Ελλάδα αξίζει και μπορεί περισσότερα» προσθέτει ο Σύνδεσμος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: