Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

21/10/07: 17ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων σε κεντρικά πάρκα της Αθήνας και στα προάστια ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Χατζηδάκης, στο πλαίσιο του 17ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής με σύνθημα «Ανοίγουμε δρόμο στο ποδήλατο - Προστατεύουμε το περιβάλλον».
Στην επιστολή-έκκληση που είχαν απευθύνει πρόσφατα οι Φίλοι του Ποδηλάτου στον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη τόνιζαν πάντως πως η δημιουργία ποδηλατοδρόμων σε κεντρικά πάρκα και στα προάστια δεν τους καλύπτει, καθώς αφορά την ψυχαγωγική και μόνο διάσταση του ποδηλάτου.
Μεγάλη συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας
Περισσότεροι από 5.000 Αθηναίοι προσήλθαν από νωρίς με τα ποδήλατά τους στην πλατεία Κοτζιά για να συμμετέχουν στη μεγάλη διαδρομή των επτά χιλιομέτρων και πλέον, στέλνοντας μήνυμα άθλησης και ζωής, ενώ για πρώτη φορά φέτος ειδική διαδρομή γύρω από την πλατεία πραγματοποίησαν και 200 λιλιπούτειοι ποδηλάτες από τους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο πρόεδρος του ΟΝΑ Βασίλης Κικίλιας τόνισαν πως η διοργάνωση δεν είναι αθλητική, αλλά κοινωνική. «Θέλουμε μια Αθήνα με αγάπη προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο» υπογράμμισαν.Το σύνθημα της εκκίνησης για τη μεγάλη ποδηλατοδρομία δόθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί από τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Χατζηδάκη, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση να δημιουργηθούν οι πρώτοι ποδηλατόδρομοι σε κεντρικά πάρκα της πόλης και να επεκταθούν στα προάστια, προκειμένου να διασφαλιστεί η άνετη μετακίνηση.
Ποδηλάτες από όλες τις ηλικίες κινήθηκαν από την πλατεία Κοτζιά προς την οδό Σταδίου και από εκεί στη Φιλελλήνων, την Αμαλίας, τη Διάκου, την Αρδηττού, τη Β.Κωνσταντίνου και την Β.Σοφίας, για να μπουν στην Πανεπιστημίου και στην τελική ευθεία προς τον τερματισμό.
Την ίδια ώρα, στην πλατεία Μοναστηρακίου, ποδηλάτες με αναπηρία, έπαιρναν το σύνθημα εκκίνησης για να διανύσουν μια άλλη διαδρομή, 700 μέτρων, στέλνοντας και εκείνοι το δικό τους μήνυμα για μετακίνηση στο κέντρο της πόλης με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: