Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

17/10/07: Δέσμη μέτρων ανακοίνωσε ο Γ.Βουλγαράκης για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης

Σε σύνθετο και πολύπλοκο πρόβλημα έχει εξελιχθεί το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στην Ευρώπη τόνισε την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη, τον τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη εισροή παράνομων μεταναστών κυρίως από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα.
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου είχαν συλληφθεί 6.185 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι 5.957 στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα τη Ελλάδας.
Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως μια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου, ως κοινωνικό πρόβλημα.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πρόσφατα έγινε διυπουργική συνάντηση για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος προσθέτοντας πως θα ακολουθήσει δεύτερη για την οριστικοποίηση των μέτρων.
Αναφερόμενος στο Λιμενικό Σώμα, ο υπουργός είπε τόνισε την εντατικοποίηση των ελέγχων σε 24ωρη βάση για την αντιμετώπιση του ζητήματος προανήγγειλε προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα, ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών και βελτίωση της διακλαδικότητας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: