Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

21/10/07: «ανταρτοπόλεμος» στη Νέα Δημοκρατία

Το αντάρτικο βουλευτών της ΝΔ οδηγεί την κυβέρνηση να κάνει υποχωρήσεις σε μεγάλα θέματα που θα μπορούσαν να φουντώσουν τις εσωκομματικές διαφωνίες και να ανοίξουν έναν νέο κύκλο κοινωνικών αντιδράσεων, όπως η αύξηση του ΦΠΑ και οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό.
«Oι δραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία ή η αύξηση του ΦΠΑ θα πρέπει να περιμένουν», αναφέρουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα.
Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβάλλεται επ' αόριστον η αύξηση του ΦΠΑ ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις σε εσωκομματικό επίπεδο, ενώ στο Ασφαλιστικό η κυβέρνηση οδηγείται στην τακτική των ανατροπών με... δόσεις.
Τα ίδια στελέχη χαρακτηρίζουν «εφιαλτικό» το σενάριο να βρεθεί η ΝΔ με 151 βουλευτές- είτε γιατί κάποιος βουλευτής, όπως για παράδειγμα ο Βύρων Πολύδωρας, θα προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίησή του είτε επειδή ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να απομακρύνει κάποιον από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα για να βάλει φρένο στον γενικευμένο «ανταρτοπόλεμο».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διαδοχικές «εκρήξεις» Πολύδωρα που ήρθαν να προστεθούν στις αιχμηρές δηλώσεις των εννέα βουλευτών που έχουν σηκώσει μπαϊράκι, ήταν ο καταλύτης για «να βάλει όπισθεν» η κυβέρνηση.
Ο κ. Πολύδωρας, ο οποίος προχώρησε σε μετωπική σύγκρουση με τον πρωθυπουργό και κορυφαίους υπουργούς, αποκάλυψε ουσιαστικά την πρόθεσή του να βρεθεί απέναντι στην κυβέρνηση εάν κάποια πρωτοβουλία της δεν τον βρίσκει σύμφωνο -«θα ψηφίζω κατά συνείδηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Τώρα έχω λίγο απασφαλίσει, δοκιμάζω αντιδράσεις, αλλά δεν πρόκειται να παραιτηθώ από την πολιτική. Αυτό να το γράψετε με χρυσά γράμματα... Ο Καραμανλής με τα φερέφωνά του διέρρεαν πως προκάλεσα μεγάλη ζημιά στην παράταξη... Μπορεί να τους διευκολύνω με τη διαγραφή μου», ανέφερε ο Β.Πολύδωρας στο Βήμα της Κυριακής.
Σε Μαξίμου και Ρηγίλλης έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο προσέγγισης του κ. Πολύδωρα από τον Κώστα Καραμανλή και στο κομματικό παρασκήνιο εξελίσσεται μια επιχείρηση απαξίωσής του, με στόχο να αποδυναμωθούν τα επόμενα «χτυπήματά» του.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο το Μαξίμου όσο και η Ρηγίλλης απέφυγαν κάθε σχόλιο για το μπαράζ των σκληρών δηλώσεων του κ. Πολύδωρα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: