Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

15/10/07: Σύλληψη μέλους σπείρας εκβιαστών καταστημάτων

Στον 13ο ανακριτή Αθηνών οδηγείται τη Δευτέρα ένας 39χρονος, ο οποίος θεωρείται ως ο βασικός «εισπράκτορας» συμμορίας εκβιαστών της δυτικής Αττικής. Ο 39χρονος συνελήφθη το Σάββατο από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ως μέλος της ομάδας που εισπράττει σημαντικά για την παροχή «προστασίας» στις περιοχές Χαϊδαρίου, Κηφισιάς και στο κέντρο Αθηνών.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η ομάδα εισέπραττε από 50 έως 250 ευρώ από τους καταστηματάρχες τους οποίους εκβίαζε. Ο 39χρονος εδώ και περίπου τρεις μήνες πήγαινε στα καταστήματα κάθε Παρασκευή με μοτοσικλέτα ή ΙΧ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, εισέπραττε τα χρήματα και στη συνέχεια έφευγε, οδηγώντας με τρόπο επικίνδυνο, για να ξεφεύγει από τυχόν παρακολούθηση.
Από την αστυνομία θεωρείται ο τελευταίος «εισπράκτορας» της ομάδας μετά τις δολοφονίες των Αριστείδη Λακιώτη, Ιωάννη Γαβάκη και Γεωργίου Παπαδάτου. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένα αναδιπλούμενο στιλέτο και μικροποσότητα ναρκωτικών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: