Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

30/10/07: Ανετα θα εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία, σύμφωνα με τον Κ.Μητσοτάκη

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση μπορεί άνετα να εξαντλήσει την τετραετία εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με αφορμή τον προβληματισμό που επικρατεί στις τάξεις του κόμματος για το «αντάρτικο» ορισμένων βουλευτών.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Κ.Μητσοτάκης υποβάθμισε τις επαναλαμβανόμενες «ριπές» εκ μέρους βουλευτών της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «μια κουβέντα που πετάει ο κάθε πικραμένος».
Ειδικά για τον Β.Πολύδωρα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως με τόση ιστορία στη ΝΔ δεν υπάρχει περίπτωση να θίξει το κόμμα. Σημείωσε, δε, ότι ο πρώην υπουργός Δημόσιας Διοίκησης εκφράζει ορισμένα παράπονα, ορισμένα εκ των οποίων είναι δίκαια.
Ο Κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε, ακόμη, ότι δεν δημιουργεί ζήτημα εάν κάποιος βουλευτής καταψηφίσει μια διάταξη νομοσχεδίου της κυβέρνησης, εκτός κι αν έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Πάντως, παρατήρησε ότι δεν ισχύει το ίδιο εάν κάποιος βουλευτής καταψηφίσει εξ ολοκλήρου ένα νομοσχέδιο.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, με αφορμή το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως είναι γελοίο να μιλάμε για εκλογές με αφορμή το Σκοπιανό. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ σύνθετης ονομασίας.
Σχετικά με το θέμα του νέου εκλογικού νόμου, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ήταν λάθος να πάει η ΝΔ στις κάλπες με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Εξήγησε πως ο νόμος είναι καλός και πως αρκεί να αλλάξει ένα άρθρο (αυτό που δίνει «μπόνους» έναν αριθμό εδρών στο πρώτο κόμμα).
Επιπλέον, παρατήρησε πως όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εάν τάσσεται υπέρ του δικομματικού συστήματος, θα ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ το νέο εκλογικό νόμο.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο Κ.Μητσοτάκης συμφώνησε με την άποψη Σημίτη για την εκλογή του προέδρου από μέλη και φίλους του Κινήματος, τονίζοντας: «Λάθος σύστημα επέλεξαν για να εκλέξουν αρχηγό». Σημείωσε πως ο πρόεδρος πρέπει να εκλέγεται από το Συνέδριο, ενώ αναφερόμενος στα κριτήρια επιλογής του καταλληλότερου αρχηγού ανέφερε πως η επιλογή γίνεται σε σχέση με τον αρχηγό του αντίπαλου κόμματος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: