Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

18/10/07: Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται την Πέμπτη στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Κύρια αιτήματα αποτελούν η απόσυρση του νόμου πλαισίου και η μη εφαρμογή της οδηγίας περί εξομοίωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων.
Την ίδια ώρα καθηγητές που εργάζονται σε ιδιωτικά κολέγια καταγγέλλουν ότι η πλειονότητα των ιδιωτικών κολεγίων δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάρουν την πιστοποίηση και να χορηγήσουν πτυχία αναγνωρισμένα, όσον αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), Μιχάλης Κουρουτός, επισήμανε ότι ήδη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας να προχωρήσει και να νομοθετήσει για να διευθετηθεί το χάος που, όπως είπε, κυριαρχεί στο χώρο ορισμένων ιδιωτικών κολεγίων, τα οποία λειτουργούν χωρίς να πληρούν τους στοιχειώδεις όρους.
Για παράδειγμα, καθηγητές με μεταπτυχιακούς τίτλους και καλή γνώση ξένων γλωσσών, φοιτητές με μέσον όρο βαθμολογίας το 15 και καλή γνώση ξένης γλώσσας κ.λπ.
Παράλληλα, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει την υποστήριξή του στους μαθητές και φοιτητές, που «με πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, απαιτούν αγωνιστικά τη λύση των οξυμένων προβλημάτων» στην παιδεία.
Επιπρόσθετα, στην ίδια ανακοίνωση το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν «τους αγώνες της νεολαίας διότι το ζήτημα της παιδείας είναι ταξικό».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: