Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

25/10/07: Διάβημα της Αθήνας προς τη Βρετανία για την αναφορά σε «ΤΔΒΚ»

Έντονο ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το διάβημα της Αθήνας στον Βρετανό πρέσβη για το έγγραφο που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Τουρκίας, και στο οποίο το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου αποκαλείται εντός εισαγωγικών «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου».
Ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, που εκλήθη την Πέμπτη στο υπουργείο Εξωτερικών, έγινε αποδέκτης της ελληνικής διαμαρτυρίας. Η ελληνική διπλωματία ανέπτυξε στον Σάιμον Γκας τις ελληνικές θέσεις και φέρεται να ζήτησε από το Λονδίνο να αποφεύγει όλες εκείνες τις ενέργειες που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και την επανέναρξη του διαλόγου.
Από την πλευρά του ο Βρετανός πρέσβης, επέμεινε ότι η χώρα του δεν αναγνωρίζει, ούτε πρόκειται να αναγνωρίσει κρατική οντότητα στην κατεχόμενη Κύπρο και πως δεν αλλάζει η βρετανική πολιτική στο θέμα αυτό.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γκας προσπάθησε να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη αναφορά στο κείμενο που υπέγραψαν οι δύο πρωθυπουργοί, Γκόρντον Μπράουν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι τα εισαγωγικά στον όρο «ΤΔΒΚ» αποδίδονται στα αγγλικά ως «so called» (λεγόμενη).
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=843142&lngDtrID=244

Δεν υπάρχουν σχόλια: