Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

24/10/07: Εγκύκλιος Μαγγίνα για την επίσπευση του μέτρου της προσωρινής σύνταξης

Εγκύκλιο προς τους διοικητές και προέδρους των οργανισμών κύριας ασφάλισης απέστειλε την Τετάρτη ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας, ζητώντας τους να μεριμνήσουν για την απρόσκοπτη και όσο το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή της απόφασης για την καταβολή προσωρινών συντάξεων εντός 15 ημερών από την υποβολή των σχετικών αιτήσεων των δικαιούχων.

«Όπως γνωρίζετε» αναφέρεται στην εγκύκλιο, «εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα καταστεί νόμος του κράτους η υποχρέωση των φορέων κύριας ασφάλισης να καταβάλουν στους αιτούντες προσωρινή σύνταξη εντός 15 εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης και της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης».

«Με σκοπό την άμεση εφαρμογή του μέτρου αυτού, είναι αναγκαίο να μεριμνήσετε από τώρα για την οργάνωση ενός γραφείου υποδοχής των σχετικών αιτήσεων και δηλώσεων, καθώς και για τη στελέχωσή του με προσωπικό έμπειρο στην απονομή συντάξεων, προϋπόθεση απαραίτητη για την επιτυχία του μέτρου» υπογραμμίζει ο υπουργός.

Πέραν των τυπικών οδηγιών, ο κ. Μαγγίνας τονίζει επίσης: «Την εφαρμογή των ανωτέρω θα ελέγξω προσωπικά. Η άμεση, πλήρης και με προσωπική σας ευθύνη παρακολούθηση της οργάνωσης και της εξέλιξης όλων όσων απαιτούνται για την εφαρμογή του μέτρου αποτελεί κύριο μέλημά σας».

«Είναι πεποίθησή μου, με την οποία εκτιμώ ότι συμφωνείτε, ότι το μεγάλο χρονικό διάστημα που μέχρι σήμερα μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης μέχρι και την απονομή σύνταξης ταλαιπωρεί εξαιρετικά και προκαλεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους ασφαλισμένους. Είναι, συνεπώς, άμεση ανάγκη υπό την ευθύνη και εποπτεία σας και, βεβαίως, με την αποτελεσματική συμβολή των αρμοδίων στελεχών του οργανισμού σας να ανταποκριθούμε με επιτυχία στη δικαιολογημένη αυτή απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας» καταλήγει.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: