Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

24/10/07: Αποφυλακίζεται η Κ.Μπουρμπούλια λόγω παρέλευσης 18 μηνών προφυλάκισης

Την αποφυλάκιση της Κ.Μπουρμπούλια αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών, καθώς στις αρχές Νοεμβρίου συμπληρώνεται για την πρώην δικαστικό το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18μηνών.
Οι εφέτες με το βούλευμά τους διατάσσουν την αποφυλάκιση της κ. Μπουρμπούλια και την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Την Τετάρτη, συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη της κ. Μπουρμπούλια, του πρώην συναδέλφου της κ. Καλούση και άλλων επτά ατόμων για υποθέσεις του «παραδικαστικού κυκλώματος».
Στο δικαστήριο συνεχίστηκε η κατάθεση του δημοσιογράφου Στέλιου Βορίνα που μετά από μεγάλη έρευνα είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας πολλά στοιχεία για την υπόθεση.
Από ερωτήσεις της υπεράσπισης της κ. Μπουρμπούλια προέκυψε ότι ο δημοσιογράφος συναντήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή με τον επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικό, κατηγορούμενο στην παρούσα δίκη.
Ο κ. Βορίνας επίσήμανε ότι συνάντησε τον επιχειρηματία από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Ανέφερε επίσης ότι είχε συναντήσει τον κ. Κρητικό και στο παρελθόν, συνάντηση, όπως είπε ο μάρτυρας, στην οποία είχε εξαναγκαστεί να πάει, καθώς κάποιος του είχε αποκαλύψει πως εκείνη την περίοδο υπήρχε σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: