Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

21/10/07: Αντιρατσιστική συγκέντρωση στου Ρέντη έπειτα από επίθεση κατά Πακιστανών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το βίαιο περιστατικό στην περιοχή του Ρέντη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας με την υποστήριξη των γειτονικών δήμων.
Το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Μαρμαρά, υποστηρίχθηκε από τους δήμους Ρέντη, Νίκαιας, Κορυδαλλού, τους συλλόγους εκπαιδευτικών Αγίας Βαρβάρας και Πειραιά, τους φοιτητικούς συλλόγους Μαθηματικού και Οικονομικού της Νομικής Σχολής και τις οργανώσεις Εργατική Αλληλεγγύη και Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο.
Αιτία ήταν το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 7 Οκτωβρίου, όταν συμμορία οπλισμένων νεαρών εισέβαλε σε τέσσερα σπίτια Πακιστανών μεταναστών στου Ρέντη και, αφού προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές, απείλησε τους ενοίκους.«Τα επεισόδια της Κυριακής δεν είναι η μόνη εκδήλωση ρατσισμού που υφιστάμεθα. Εχθρική συμπεριφορά αντιμετωπίζουμε καθημερινά στη ζωή και τη δουλειά μας. Ζητούμε να αντιμετωπιζόμαστε ως ειρηνικοί άνθρωποι με ανάγκες και δικαιώματα» δήλωσε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: