Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

22/10/07: Σπάει ταμεία ο «El Greco»

Σαρώνουν στα ταμεία των κινηματογράφων οι ελληνικές ταινίες, με πρώτο σε εισιτήρια τον Εl Greco και το Πρώτη φορά νονός να ακολουθεί.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, από την Πέμπτη, ημέρα πρεμιέρας του Εl Greco στις 96 κινηματογραφικές αίθουσες ανά την Ελλάδα οι ουρές καλά κρατούν και μέχρι το βράδυ της Κυριακής τα εισιτήρια που είχε κόψει υπολογίζονταν κοντά στις 150.000 (αριθμός μεγαλύτερος από την Πολίτικη Κουζίνα, που όμως είχε βγει σε λιγότερες αίθουσες).
Η πρώτη εβδομάδα προβολής του Εl Greco αναμένεται να κλείσει με 250.000 εισιτήρια -για να καλυφθούν τα έξοδά της χρειάζονται 900.000 εισιτήρια- και η παραγωγός εταιρεία της ταινίας πιστεύει ότι θα φτάσει τα 1.200.000 εισιτήρια.
«Είναι μεγάλη μου τιμή που αξιώθηκα να γυρίσω μια ταινία για τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο και νιώθω ευτυχισμένος που ο κόσμος ανταποκρίνεται με αυτό το πάθος στην ταινία που θέλει να φωτίσει την αγωνία του, τη σκέψη του και την ψυχή του», σχολίασε στην εφημερίδα ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής για την απήχηση της ταινίας από το κοινό. Μιας ταινίας που έχει μέλλον μπροστά της καθώς θα προβληθεί στις ισπανόφωνες χώρες και στη διεθνή αγορά.
Όπως φαίνεται (απόδειξη και η καλή πορεία του «Νονού» της Όλγας Μαλέα) οι εισπρακτικές επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο και δείχνουν ότι δεν αποτελούν ένα «πυροτέχνημα».
Στις προηγούμενες επιτυχίες της Πολίτικης κουζίνας, του Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο, του Safe sex, των Νυφών και των περσινών Μια μέλισσα τον Αύγουστο, Straight story, Πέντε λεπτά ακόμα, έρχονται να προστεθούν οι δυο φετινές. Και η σεζόν μόλις άρχισε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: