Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

23/10/07: «Φέσι» 34 εκατ. ευρώ στη Βουλή από τα τηλεφωνήματα των βουλευτών

Χρέος 34 εκατομμυρίων ευρώ βαραίνει τη Βουλή από τα τηλεφωνήματα των 300 του Κοινουβουλίου, οι οποίοι δεν πληρώνουν τους υπέρογκους λογαριασμούς τους ακόμη και όταν αυτοί υπερκαλύπτουν την ατέλειά τους.
Τη μεγάλη αυτή οικονομική εκκρεμότητα των τηλεφωνικών χρεών της τελευταίας επταετίας αναλαμβάνει να εξοφλήσει η Βουλή με ειδικό διακανονισμό. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2005 τα χρέη έφταναν περίπου τα 33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε αυτά προστέθηκαν τα χρέη του 2006 και του 2007, που εκτιμάται ότι ανέρχονται ήδη σε ένα εκατομμύριο ευρώ.
Δηλαδή, κάθε βουλευτής που πέρασε από το Κοινοβούλιο από το 2000 έως σήμερα έχει κοστίσει στον προϋπολογισμό της Βουλής και, ως εκ τούτου, στον Έλληνα φορολογούμενο 10.000 ετησίως μόνο για τις υπερβάσεις στα τηλεφωνικά έξοδά του.
Στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ στους υπόλοιπους οκτώ. Η ατέλεια με πλαφόν το ποσό των 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων (καλύπτει και γραμμή Internet) βαρύνει τη Βουλή.
Όσο για την κινητή τηλεφωνία, κάθε βουλευτής δικαιούται μία γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του, ενώ η Βουλή πληρώνει τα πάγια τέλη και το ποσό των 250 ευρώ μηνιαίως.
Το ποσό των περίπου 33 εκατομμυρίων ευρώ αφορά την περίοδο 2000-2005 και ανέλαβε να το εξοφλήσει η πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη, προχωρώντας στην υπογραφή σύμβασης με τον ΟΤΕ η οποία προβλέπει την εξόφληση της οφειλής σε δέκα δόσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: