Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

31/10/07: Στο ράφι βάζει η κυβέρνηση την αναθεώρηση του άρθρου 24 για τα δάση

Στο ράφι βάζει η κυβέρνηση την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος για την προστασία των δασών, ενώ φαίνεται να εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο της ίδρυσης αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως αναμένεται να δηλώσει την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται Τα Νέα, εγκαταλείπεται οριστικά η μάχη για αλλαγή του επίμαχου άρθρου 24 του Συντάγματος, ενώ η κυβέρνηση αναδιπλώνεται και για το ζήτημα του αυτοτελούς υπουργείου Περιβάλλοντος, προαναγγέλοντας την ίδρυσή του εντός της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας
Το πρώτο δείγμα, μάλιστα, μιας νέας «πράσινης ατζέντας» αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το περιβάλλον η οποία γένεται έπειτα από αίτημα του κ. Αλαβάνου.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς διαμηνύει στην αντιπολίτευση «ας μην αλλάξει τίποτε στο άρθρο» και την καλεί να συζητήσει μια προσθήκη που θα βάζει χρονικά όρια για τον καθορισμό των δασικών εκτάσεων μέσω αεροφωτογραφιών.
Ο κ. Σουφλιάς θεωρεί ότι θα πρέπει να αναγνωρίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι τελευταίες αεροφωτογραφίες που ελήφθησαν πριν από το 1974, οπότε και συντάχθηκε το ισχύον Σύνταγμα και όχι να χαρακτηρίζονται ως δασικές αρκετές περιοχές που έχουν ανοικοδομηθεί από δεκαετίες, με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1940 και του 1950.
Η προσθήκη αυτή είναι πιθανόν να περιλαμβάνεται και στην επίσημη πρόταση που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση όταν αρχίσει η διαδικασία αναθεώρησης, ενώ στην πρόταση δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στον ορισμό του δάσους και της δασικής έκτασης.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

KourtGeo είπε...

AX!!! ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ!!!ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!!!(ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ)!!!!