Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

23/10/07: Σε δίκη παραπέμπονται 14 άτομα που εμπλέκονται στην εξαφάνιση του Αλεξ

Σε τρία διαφορετικά δικαστήρια παραπέμπονται να δικαστούν οι 14 κατηγορούμενοι, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ, σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.
Η παραπομπή σε δίκη αφορά στο σύνολό τους τα πρόσωπα που ήδη κατηγορούνται για την πολύκροτη υπόθεση. Πρόκειται για τους πέντε ανήλικους, τους γονείς και κηδεμόνες τους, καθώς επίσης τον παππού και τον μεγαλύτερο αδελφό των δύο ελληνόπουλων κατηγορουμένων.
Σύμφωνα με το βούλευμα, οι πέντε ανήλικοι -ηλικίας 12 και 13 ετών σήμερα- παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βέροιας με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο, από κοινού και περιύβριση νεκρού από κοινού.
Μαζί τους θα καθίσει στο εδώλιο ο μεγαλύτερος αδελφός των δύο ελληνόπουλων αδελφών, ηλικίας 15 ετών, κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή και ψευδή ανωμοτί κατάθεση κατ' εξακολούθηση.
Οι γονείς των παιδιών -επτά άτομα- παραπέμπονται σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Εξάλλου, ο παππούς των ελληνόπουλων θα δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας με τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ' εξακολούθηση.
Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη και ουσιαστικά υιοθετήθηκε η πρόταση που είχε διατυπώσει τον περασμένο Ιούνιο ο εισαγγελέας Εφετών Ζαχαρίας Μουράτης.
Ο κ. Μουράτης στο σκεπτικό του όσον αφορά την τύχη του 11χρονου αγοριού υιοθέτησε «το σενάριο της Μπαρμπούτας». Σύμφωνα με αυτό, οι πέντε ανήλικοι φέρονται ότι μετέφεραν με καρότσι οικοδομικών έργων το άψυχο σώμα του Αλεξ από ακατοίκητη μονοκατοικία του κέντρου της Βέροιας στην περιοχή όπου διέρχεται το ποτάμι της πόλης. Στη συνέχεια φέρονται να το πέταξαν μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί μέχρι τις εκβολές του ποταμού Αλιάκμονα, καταλήγοντας στον Θερμαϊκό κόλπο, όπου και εξαφανίστηκε.
Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του 11χρονου Αλεξ, η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 3 Φεβρουαρίου του 2006, ανατέθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή Μιχαλάκη Γεωργίου, λόγω της μεγάλης σπουδαιότητάς της και του αντίκτυπού της στην κοινή γνώμη. Προηγήθηκε σχετική εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: