Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

8/10/07: Στο χειρουργείο για τη μεταμόσχευση ήπατος ο Αρχιεπίσκοπος

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας εισήχθη στο χειρουργείο για τη μεταμόσχευση ήπατος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σύμφωνα με προφορική ενημέρωση του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου. Η επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει έξι ώρες.
Μιλώντας στα Νέα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου, πατήρ Τιμόθεος Ανθης, εξήγησε ότι το μόσχευμα βρέθηκε γύρω στις πέντε χθες το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ).
Αμέσως, ξεκίνησε το προεγχειρητικό στάδιο και περίπου στις 3 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) άρχισε η επέμβαση μεταμόσχευσης.
Ο κ. Χριστόδουλος ήταν πρώτος στη λίστα αναμονής για μόσχευμα εδώ και, περίπου, είκοσι ημέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί νωρίτερα η μεταμόσχευση ήπατος αφού τουλάχιστον πέντε μοσχεύματα που είχαν βρεθεί δεν ήταν συμβατά με τον οργανισμό του.
Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στο Μαϊάμι από τις 18 Αυγούστου και έκανε συνεχείς προεγχειρητικές εξετάσεις. Παράλληλα, ακολουθούσε ειδικό πρόγραμμα που είχε ως στόχο τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης μετά και την πολυήμερη νοσηλεία του στο Αρεταίειο Νοσοκομείο της Αθήνας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: