Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

1/2/08: Η κυβέρνηση έχει νωπή και ισχυρή εντολή, τόνισε ο Κ.Καραμανλής

«Η κυβέρνηση έχει και νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και για το εάν μπορεί να είναι ισχυρή η κυβέρνηση με 151 βουλευτές, μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κουκοδήμου.
«Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Προχωρούμε με συνέπεια στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.
H οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών που διαθέτει πλέον η κυβέρνηση στη Βουλή αναζωπύρωσε τα σενάρια διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
το αριθμητικό πλήγμα που υπέστη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, περίπου πέντε μήνες μετά τις εκλογές, ξύπνησε σε πολλούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο τους «εφιάλτες» της περιόδου 1990-93.
Γι΄ αυτό τον λόγο, οι επιτελείς σε Μαξίμου και Ρηγίλλης επιχειρούσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιουργούνται.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κ. Παπούλια για τα αποτέλεσμα του πρόσφατου ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Αγκυρα. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η χώρα μας υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, η οποία προχωρεί στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό ο κ. Καραμανλής είπε ότι «επιβεβαιώσαμε τη βούληση και εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της πλήρους εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Για την Ελλάδα ο μοναδικός γνώμονας είναι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών». Για το Κυπριακό, εξάλλου, ο πρωθυπουργός είπε ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης και τόνισε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πως η προσπάθεια εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι μακρά και επίπονη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: