Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Ερωτήματα για τη διαχείριση κονδυλίων του ΥΠΠΟ από τον Χρ.Ζαχόπουλο

Πολλά ερωτήματα για τη διαχείριση κονδυλίων του υπουργείου Πολιτισμού από ειδικούς λογαριασμούς, από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και από προγράμματα όπως η Κοινωνία της Πληροφορίας, αφήνει αναπάντητα η απόπειρα αυτοκτονίας του τέως γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ, Χρήστου Ζαχόπουλου.
Όπως γράφει τη Δευτέρα η εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Ζαχόπουλος, ο οποίος διαχειρίστηκε από το 2004 «εν λευκώ» πάνω από δύο δισ. ευρώ στο υπουργείο Πολιτισμού, φαίνεται πως έχει στο ενεργητικό του ρεκόρ προσλήψεων συμβασιούχων στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, καθώς οι δαπάνες για την πρόσληψη εργαζομένων με σύμβαση έργου από 100.000 ευρώ το 2004, εκτινάχθηκαν σε πάνω από πέντε εκατ. ευρώ το 2005 και το 2006, ενώ φέτος αναμένεται να ανεβούν συνολικά σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.
Είχε επίσης ρεκόρ αποχαρακτηρισμών διατηρητέων κτιρίων ή μη χαρακτηρισμών ως διατηρητέων κτιρίων που πληρούν τους όρους και οικοπέδων με ενδείξεις αρχαιοτήτων, που θα έπρεπε να κηρυχθούν ως «αρχαιολογικοί χώροι» ή ήταν ήδη κηρυγμένα και αποχαρακτηρίστηκαν.
Ακόμη, για περισσότερες από 200 υποθέσεις που πέρασαν από τα χέρια του από το 2004 ως προέδρου (με διπλή ψήφο) του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου μιλούν μέλη του ΚΑΣ και του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.
Στελέχη Εφορειών Αρχαιοτήτων μιλούν επίσης για «αλλαγές προτεραιοτήτων» της τελευταίας στιγμής σε περιπτώσεις αρχαιολογικών έργων, όπως για παράδειγμα στην εύρεση του μεγάλου αρχαίου θεάτρου των Αχαρνών, που έμεινε στο... περίμενε, έναντι άλλων, ήσσονος σημασίας έργων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: