Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

26/12/07: Νέα πρόταση του μητροπολίτη Ανθιμου για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανήλθε από τον άμβωνα της Παναγίας Φανερωμένης ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, προτείνοντας για τη γειτονική χώρα την ονομασία «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως την καταλληλότερη.
Υπενθύμισε μάλιστα ότι και παλαιότερα είχε προτείνει την ονομασία «Βαρντάρσκα» και διερωτήθηκε: «Τι πιο ωραίο να το πείτε; Δημοκρατία των Σκοπίων με πρωτεύουσα τα Σκόπια;».
Πάντως, διευκρίνισε πως σκοπός του δεν είναι να εμπλακεί σε θέματα πολιτικής. «Ενδιαφερόμαστε» πρόσθεσε «δικαιωματικά και υποχρεωτικά για ένα θέμα που αφορά όλη την πατρίδα μας, αλλά ιδιαίτερα το μεγάλο διαμέρισμα της Μακεδονίας».
Ο κ. Ανθιμος πρόσθεσε ότι από δκές του πληροφορίες προκύπτει πως η γειτονική χώρα εξακολουθεί να τρέφει «αβάσιμες και ανιστόρητες αλυτρωτρικές ελπίδες σε βάρος της Ελλάδας».
Εν τω μεταξύ, μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο κ. Ανθιμος χαρακτήρισε τη στάση του «παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας». «Παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη της υγείας του αρχιεπισκόπου. Είχε κάποια μικροπροβλήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά τα αντιμετωπίζει ηρωικά και με πίστη στο Θεό» πρόσθεσε.
«Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε στο Θεό να του δίνει δύναμη» κατέληξε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: